Noorderlicht vanuit de hot tub

Nederlanders dol op water? Ja, best wel. IJslanders? Die zijn er verliefd op. Nergens anders vind je meer zwembaden per inwoner dan in IJsland. Dat is niet alleen lekker voor een duik in de zomer, maar dankzij het warme water ook heerlijk in de winter. Een dip neem je onder de rook van elke vulkaan, op stoomafstand van iedere geiser en met uitzicht op een gletsjer naar keuze. Naar de kroeg om bij te praten? IJslanders spreken net zo lief in het zwembad af. Omringd door warm water spoel je de dag van je af, laat je vermoeide voetjes bijkomen en bespreek je de laatste roddels. Qua badderopties is er voor elk wat wils. Verborgen lagune met je lief, een spa voor luxepaardjes of gezellig in het grootste openbare zwembad – IJsland heeft het. We hebben vier heerlijke baden voor je op een rij gezet, waar lowcoster WOW air je voordelig en rechtstreeks heen vliegt met bodem prijzen vanaf € 99,-. Kortom, neem je zwemspullen mee!

De hot tubs in Ijsland

De hot tubs in Ijsland

In de hoofdstad in bad

Er zijn zeven openbare zwembaden in Reykjavik, waarvan Laugardalslaug de grootste en het bezoeken meer dan waard is. Dit is niet zomaar een zwembad om baantjes te trekken, hoewel dat absoluut ook kan. Hier heb je de keuze uit een vijftig meter lang buitenbad (voor die baantjes), verschillende relaxbaden, hot tubs, een zoutwaterbad, een glijbaan van 86 meter en een stoombad. Je kunt er om 6.30 uur ’s morgens al terecht en de deuren blijven tot 22.00 ’s avonds open. Lekker de hele dag blijven hangen… Bij IJsland denk je waarschijnlijk niet meteen aan het strand, maar het kan wel – ook in de winter. Nauthólsvík heeft prachtig wit zand en behalve de koude zee, ook verschillende hot tubs en een uitgestrekt zoutwaterbad dat geothermisch verwarmd wordt tot 38 graden. Bij dat alles krijg je ook nog eens een prachtig uitzicht op Reykjavik.

 

ZIE OOK: Cruise langs Noorse fjorden, de Shetland-eilanden en IJsland

 

Geheimen en geothermische energie

Het oudste zwembad van IJsland ligt bij het gehuchtje Flúðir op zo’n anderhalf uur rijden van Reykjavik. En met oud bedoelen we ook echt oud: de eerste zwemmers dompelden zich al in 1891 onder in deze geheime lagune. Alles is onlangs in oude glorie hersteld, zodat romantische zielen, liefhebbers van nostalgie en iedereen die wel een bad kan gebruiken er weer terecht kan. Het water is het hele jaar door 40 graden en de baden bieden uitzicht op de huisgeiser die elke vijf minuten spuit en – als je echt mazzel hebt – het noorderlicht. Liever lekker luxe? Dan is Laugarvatn Fontana jouw waterstek. Deze spa, ook op anderhalf uur van de hoofdstad, ligt aan het idyllische Laugarvatn meer. Een must als je hier bent is een broodje bestellen: dat wordt volgens oeroude IJslandse traditie in het bakblik begraven en met geothermische energie gebakken.

 

 

Bodem prijzen

Voor het derde opeenvolgende jaar vliegt WOW air naar Amsterdam. Dit jaar vliegt de low coster voor het eerste het hele jaar door naar Schiphol. WOW air excelleert als het gaat om de professionele en persoonlijke service aan boord maar ook op het gebied van milieuvriendelijkheid en punctualiteit scoort de paarse airline hoog. Uiteindelijk draait het voor WOW air allemaal om een goede prijs, een goede sfeer en een fijne vlucht. Je vliegt nu al voor €99,- inclusief belastingen naar IJsland.

Comments are closed.