Cruise langs Noorse fjorden, de Shetland-eilanden en IJsland

Ontdek de machtige Noorse fjorden, ervaar vijf dagen lang de ruige natuur op IJsland en zie Jan-van-genten op de Shetland-eilanden. Met de twee zomerse natuurreizen naar het noorden van Costa Cruises die vertrekken vanuit Amsterdam.

Ontdek de fjorden in Noorwegen

Ontdek de fjorden in Noorwegen

Op haar mooiste in lente en zomer

In de lente en zomer is de natuur in Noorwegen en IJsland op haar mooist en de temperaturen het aangenaamst. Daarom organiseert Costa Cruises in de maanden juni, juli en augustus twee natuurreizen met het cruiseschip de Costa Fortuna.

 

ZIE OOK: Top 10 activiteiten aan boord schip Costa Diadema

 

Natuurreis Schotland, de Faeröer-eilanden, IJsland, Shetland-eilanden

Natuurreis Schotland, de Faeröer-eilanden, IJsland, Shetland-eilanden. Vijftien dagen lang cruisen vanuit de haven van Amsterdam langs de mooiste natuur van Noord-Europa. De reisroute van deze cruise loopt van Lerwick op de Shetland-eilanden naar IJsland via Torshavn op de Faeröer-eilanden om te eindigen in de Highlands bij de plaats Invergordon. Op sommige datums is de route in omgekeerde richting. Diverse vertrekdata in juni, juli en augustus.

Doen:

  • Een dag op Mainland, het grootste eiland van de Shetland-eilanden, een vogelparadijs met iconische papegaaiduikers en Jan-van-genten. Bezoek ook de Shetland Mill waar de bekende Shetland wol wordt gemaakt.
  • Beleef vijf dagen lang de spectaculaire natuur van IJsland met z’n geisers en gletsjers. Zie de bijzondere Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik, spring in de Blue Lagoon, vaar langs de Isafjord, spot walvissen en bezoek de botanische tuinen van Akureyri.
  • Wandelen door Torshavn op het Faeroër-eiland Streymoy met z’n vrolijk gekleurde huizen en een bergwandeltocht met zicht op de ruige kust.
  • Zie de abdijen en indrukwekkende kastelen van Invergordon in de Schotse Hooglanden gecombineerd met een bezoek aan het mysterieuze Lochness.

 

 

Natuurreis Noorse fjorden

Natuurreis Noorse fjorden
Tien dagen lang cruisen langs de majestueuze fjorden van Noorwegen. De cruise gaat vanuit Amsterdam naar Bergen en doet vervolgens Hellesylt, het Geiranger fjord, Andalsnes, Olden, Flam (Aurlandsfjord) en Stavanger aan. Diverse vertrekdata in juni, juli en augustus.

Doen:

  • Struin over de vismarkt in Bergen, bezoek het meertje van Lungegaard en zie het huis van Edvard Grieg, de grootste Noorse componist.
  • Wandel rondom de Boya-gletsjer bij Olden, de grootste gletsjer van het Europese vasteland.
  • Ervaar de grootsheid van een van de mooiste Noorse fjorden vanaf de Costa Fortuna: het Geirangerfjord met z’n watervallen zoals ‘De Syv Søstrene’ (De zeven zusters) en ‘Brudesløret’ (Bruidssluier). Geiranger staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Maak een spectaculaire treinreis over de Flam Railway richting de 93 meter hoge Kjofossen waterval.
  • Dwaal door dynamische studentenstad Stavanger, eet er Smørrebrød voor de lunch en zie de bekende Lysefjord met de Preikestolen, een 600 meter hoge klif die recht vanuit de zee omhoog rijst.

Comments are closed.