De honderd mooiste Duitse bestemmingen van 2015

Buitenlandse bezoekers aan Duitsland wijzen het Europa-Park Rust aan als de populairste bestemming in 2015. Op de tweede en derde plaats staan kasteel Neuschwanstein en de Dom van Keulen. Dat is het resultaat van de nieuwste online-enquête over de 100 populairste bezienswaardigheden in Duitsland, uitgevoerd door de Deutsche Zentrale für Tourismus tussen oktober 2014 en mei 2015.

De Dom van Keulen

De Dom van Keulen

Petra Hedorfer, CEO van de Deutsche Zentrale für Tourismus:

Aan de enquête hebben bezoekers uit 40 landen deelgenomen. Het resultaat? Acht van de tien populairste bestemmingen uit 2014 zijn ook in 2015 in de top 10 aanwezig. Dit onderstreept de relevantie van ons onderzoek.

 

ZIE OOK: Keulen en zijn hotspots

 

Top 100 van 2015 in een oogopslag

Het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein, winnaar in 2014, moet dit jaar de toppositie afstaan aan Europa-Park Rust. De Dom van Keulen (UNESCO-Werelderfgoed) blijft op de derde plaats. Daarna bestaat de ranglijst uit beroemde toeristische bestemmingen als het kasteel en de binnenstad van Heidelberg, de Brandenburger Tor in Berlijn, de oude binnenstad van Rothenburg ob der Tauber, de Bodensee met het eiland Mainau en het kloostereiland Reichenau (ook UNESCO-Werelderfgoed) en de resten van de Berlijnse muur. Nieuwkomers in de top-10 zijn de Zugspitze en de Partnachklamm in Garmisch-Partenkirchen, evenals de ‘Romantische Straße’.

 

 

De top-100 wordt door bezoekers aan Duitsland samengesteld en bevat beroemde gebouwen, historische steden en dorpen, sportieve bestemmingen, attractieparken en traditionele evenementen en feesten. Deze bezienswaardigheden zijn verdeeld over het hele land en laten zien hoe veelzijdig het vakantieland Duitsland is.

Comments are closed.