Keulen en zijn hotspots

Keulen is de oudste stad van Duitsland, maar deze stad is alles behalve traditioneel! Het bruist van de bijzondere uitgaanswijken en dorpse pleintjes. Wie één biertje bestelt in een van de gezelligste pubs in Keulen, The Corkunian, komt daar niet meer weg voor middernacht. Maar, naast veel gezelligheid op een terrasje of in de kroeg, heeft Keulen nog veel meer te bieden.

Keulen Citymap

De Dom en Hohenzollernburcke

Ehrenfeld

Veel Street Art vind je terug in de wijk Ehrenfeld. Naast street Art vind je hier onder ander het museum Ludwig waar je echt wel een middagje zoet bent tijdens een bezoek. Studenten en kunstenaars wonen hier in een van de vele appartementjes of flatgebouwen. ‘s Avonds komt men vaak samen op een van de grasvelden rondom een vuurkorf of wordt er een feestje gegeven in een studentenhuis.

Keulen Cultuur Ehrenfeld

Belgisches Vierteil

Past het Bohemian sfeertje helemaal bij jou? Dan is het een aanrader om een dagdeel te spenderen in de wijk Belgisches Vierteil. Veel koffiebarretjes, waaronder Coffee Bar. Tweedehands winkels gecombineerd met nieuw zoals: Le Fou en Liebelings-Sachen en vele muziekwinkels met oude platen waar Groove Attack Records er één van is.

2ehands winkel Liebelings Sachen

Altstadt

Wil je de bekendste bezienswaardigheden ook keuren en tevens een lekker hapje eten? Dan ben je in het gebied Alstadt aan het juiste adres. Hier vind je De Dom, De Hohenzollernbrucke en De Gross Sint Martin. De Dom is mooi om te zien van buiten, maar voor (€3 normaal tarief en €1,50 studententarief) mag je de 509 treden beklimmen, krijg je De Dom van binnen te zien en heb je een prachtig uitzicht over Keulen.

Mocht je de Hohenzollernbrucke oversteken samen met je geliefde, neem dan een slotje mee en bevestig deze aan de brug.

Voor een hapje eten kun je terecht bij Brauhaus Sunner im Walfisch waar een fijn sfeertje hangt, het personeel erg vriendelijk is en het eten zeer goed smaakt.

Aan de andere kant van Keulen kun je in het Panorama gebouw met een lift omhoog tot de hoogste verdieping en kun je daarna via een trapje het dak op. Hier maak je prachtige foto’s van de hele stad. Je bereikt dit gebouw door de Hohenzollernbrucke over te steken. Natuurlijk maak je vanaf De Dom ook foto’s van het uitzicht, maar dit gebouw zorgt zeker voor een unieke ervaring.

Hohenzollernbrucke slotjesbrug

Comments are closed.