5 cafés in Krakau die je móet bezoeken

1. Alchemia: deze kroeg is een begrip in de wijk Kazimierz. Ontzettend hip en toch ouderwets. Met een bij elkaar geraapt interieur dat om onduidelijke reden perfect past.

Cafés in Krakau

Cafés in Krakau

2. Piwnica Pod Baranami

Piwnica Pod Baranami was een van de bekendste plekken waar progressieve theatergroepen de grenzen van de staatscensuur opzochten. Nu is het een sfeervol keldercafé, met kleine tafels en oude accessoires.

 

ZIE OOK: Krakau opnieuw beste stedentrip van Europa

 

3. Eszeweria

In deze sfeervolle kroeg trek je je terug uit de drukke stad. Antieke meubels, kaarslicht en vriendelijk personeel maken Eszeweria tot een intieme plek. In de zomer kun je in de grote achtertuin van een koele zelfgemaakte limonade proeven.

4. Bunkier Sztuki

Dit café, dat aan de buitenkant wel iets wegheeft van een bunker, heeft goede wisselende exposities waar artistieke locals op afkomen. De andere publiekstrekker is de grote veranda aan de Planty, waar je het hele jaar door overdekt buiten zit.

 

 

5. Drukarnia

Een trekpleister voor de buurt. Met onder één dak een knus café gedecoreerd met oude kranten aan de muur, een modernere cocktailbar en een concertzaal voor voornamelijk jazzmuzikanten en zo nu en dan een dj.

100% Krakau

100% Krakau

100% Krakau

Deze adressen en meer staan in de nieuwe reisgids 100% Krakau. 100% Krakau is vanaf 25 september 2015 verkrijgbaar in boekwinkels- en webshops.

Comments are closed.