Krakau opnieuw beste stedentrip van Europa

Krakau is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. De Poolse stad wint de jaarlijkse consumentenprijs met een 8,80. Vandaag ontvingen zij de bijbehorende award op de openingsdag van de Vakantiebeurs 2015.

13-01-2015 ALGEMEEN: ZOOVER: UTRECHT Foto: Sander Chamid

Krakau verdient hiermee de Zoover Award voor beste stedentrip. De Zoover Awards worden vergeven op basis van consumentenbeoordelingen. In totaal werd gekeken naar bijna 60.000 beoordelingen over 2014.

Volgens Martin van Zoover is Krakau een echte aanrader:

Wat een ontzettend mooie en sfeervolle stad is Krakau, het verraste ons enorm. De mooie Joodse wijk, het super gezellige Market Square met vele kraampjes en terrasjes, de mooie Lakenhal en bovenal: prachtige Middeleeuwse gebouwen.

Naast de hoogste algemene waardering scoort Krakau het beste op vier en vijf sterren hotels. Vooral de sfeer wordt zeer goed gewaardeerd in Krakau, met een 9,01 scoort de stad het hoogst van de steden in de top 10.

Sevilla en Venetië op plaats twee en drie

Het Spaanse Sevilla wordt met een 8,63 nummer twee en Venetië neemt de derde plaats in met een 8,60. De cultuur in Sevilla wordt het hoogst gewaardeerd met een 9,05, in Venetie doet de cultuur niet onder met een 9,06.
 

 
In de top 10 komen we twee steden tegen uit Italië en drie uit Spanje. Wenen is nieuw in de top 10, net als Granada. Berlijn behoort dit jaar niet tot de top 10, vorig jaar nam Berlijn nog plaats tien in.

Maastricht beste Nederlandse stad op een tiende plaats

Maastricht doet het van de Nederlandse steden het best, met een 8,51 staan ze zelfs in de top 10 beste steden van Europa. Over de sfeer in de Limburgse stad zijn de beoordelaars het eens, die krijgt het hoogste cijfer met een 8,88.

 

ZIE OOK: Krakau meest voordelige last-minute stedentrip

 

Comments are closed.