In de herfst is het feest in Baden-Württemberg

De regio tussen de rivieren de Rijn, Neckar, Kocher, Jagst en Tauber staat bekend om zijn opgewekte en gastvrije manier van leven, traditionele feesten, uitstekende wijn en goed eten. Fietsers en wandelaars kunnen na een tocht door het prachtige landschap en langs romantische vakwerkstadjes proeven van de typisch volkscultuur van Baden-Württemberg.

Heilbronn-weindorf-heilbronn-marketing-gmbgh

Actief in de natuur

Tijdens de ‘Taubertäler Wandertage‘ van 9 tot en met 11 oktober kunnen wandelliefhebbers kiezen uit in totaal 19 tochten met een gids. De themawandelingen, doorspekt met natuur en cultuur, geven een beeld van bijvoorbeeld de wijnbouw, religieuze monumenten en kapellen.

 

ZIE OOK: Ontdek Baden-Württemberg

 

Een mooie wandeling tijdens de herfst is de route ‘Von der Höhe zum Kochertal’ in wandelparadijs Hohenlohe. De tocht verloopt door het Kochertal bij Ingelfingen, dwars door kleurrijke wijngaarden en met indrukwekkende vergezichten. Voor wie meer van het stalen ros dan van de benenwagen houdt, is een wijnfietsreis een prima manier op de omgeving te verkennen. De reis bestaat uit zeven dagtochten en verloopt van Dörzbach, dwars door de wijnbouwgebieden Baden, Württemberg en Franken, naar Miltenburg.

 

 

Het natuurparkcentrum van natuurpark Stromberg- Heuchelberg biedt een omvangrijk programma voor gezinnen en natuurliefhebbers. Dit jaar draait alles om de appel en de prachtige boomgaarden: een tentoonstelling over de appel en verschillende evenementen zoals wandelingen door de boomgaard en appelsap maken.

wuerttemberger-weinwanderweg-touristikgemeinschaftHeilbronner-land-thomas-rathay

Wijngenot en wildweken

Wijnliefhebbers kunnen onderweg terecht bij de zogenaamde ‘Besenwirtschaften‘, tijdelijke restaurantjes van een wijngaard. “Besenwirtschaften vervangen steeds meer de traditionele restaurants. Wandelaars kunnen hier even uitrusten en genieten van uitstekende wijnen, inclusief lekkere regionale hapjes, zoals uientaart. Een geweldige tip voor levensgenieters”, aldus de heer Haag van Wijngoed Haag & Martini. Behalve wijn kan hier ook de beroemde Federweißer, een jonge wijn die alleen in de herfst verkrijgbaar is, worden geproefd. Als er een rijsbezem (‘Reisigbesen’) voor de deur hangt, betekent dit dat de zaak open is. Vandaar de naam ‘Besenwirtschaft’. Een overzicht van Besenwirtschaften, evenementen en tips is te vinden op www.weinsueden.de

 

 

Tijdens de ‘Odenwälder Wildwochen‘ van 4 tot en met 25 oktober kunnen fijnproevers zich verheugen op bijzondere creaties met vlees van ree, hert en wild zwijn. De 14 deelnemende restaurants serveren bijzondere specialiteiten uit de regio.
Chef in hotel or restaurant kitchen cooking, he is cutting meat or steak for a dish on plate

Traditionele feesten

Men zegt niet voor niets ‘waar wijn groeit, heerst ook levenslust‘. Tijdens verschillende traditionele feesten kunnen gasten de vrolijke levensstijl zelf meemaken.

Tijdens het ‘Heilbronner Weindorf‘ van 11 tot en met 20 september fungeert het gezelligste wijndorp van Duitsland tien dagen lang als trefpunt van wijnkenners. Rondom het historische raadhuis worden meer dan 320 verschillenden wijnen en sektsoorten van de lokale wijnboeren aangeboden. Livemuziek, verschillende podia en culinaire lekkernijen zorgen voor een gezellige sfeer.

wein-touristikgemeinschaft-heilbronner-land

Als zich een geur van gebrande amandelen en suikerspin door Crailsheim verspreidt, kinderen zich uitleven in verschillende kermisattracties en iedereen ’s avonds samendromt in de feesttent, dan is het Volksfeest van Crailsheim in volle gang. Het ‘Fränkische Volksfest’ van 18 tot en met 21 september is een 174 jaar oude traditie.

Meer informatie

Meer informatie over de regio en alle evenementen is te vinden op de online portalen www.fietsen-zuiden.nl en www.wandel-zuiden.nl.

heuholzer dachsteiger

P1050286Naturerlebnistag

Raderlebnis_TouristikgemeinschaftHeilbronnerLand_ThomasRathay

weinberge-neckar-zaber-tourismus

Weindorf Heilbronn_HeilbronnMarketingGmbH

Comments are closed.