De Marathon van Münster – misschien wel de mooiste, in ieder geval de sfeervolste!

Ontdek op zondag 6 september waarom de Volksbank Münster Marathon zo anders is dan alle andere – een begrip, echt niet alleen bij hardlopers. Dankzij de dertien voorgaande edities verdiende ‘Münster’ al veelzeggende bijnamen als ‘De PartyMarathon’ en ‘populairste Marathon van Noordrijn-Westfalen’. Het is gewoon één langgerekt muzikaal, kunstzinnig cultuurevenement met een sportief tintje. Kom je niet per se voor de marathon zelf, maar voor het bomvolle randprogramma in het prachtige, parkachtige Münsterland en de oude stad zelf? Niemand die er iets van zeggen zal!

De marathon van Münster

De marathon van Münster

Cijfers?

Aan de 42-nog-wat kilometer voor wedstrijdatleten en recreanten, de estafetteloop voor teams, de Kids-Marathon en de 10 km Charity-Loop voor het goede doel doen dik 8.000 mensen mee. Helden zijn het, allemaal – hier staat standaard je voornaam op je startnummer! Iedereen wordt toegejuicht in een kippenvel opwekkende atmosfeertje.

 

ZIE OOK: Volksbank-Münster-Marathon lokt Nederlandse deelnemers

 

Motto: Wir Leben Laufen.

Dat is compact Duits voor: ‘wij gaan hardlopers ontzettend in de watten leggen, het mag ze aan niets ontbreken.’ Het zit hem in de perfecte begeleiding, de vrolijke beats onderweg, de beurs met hardloopspulletjes, massages voor vermoeide spieren en unieke, ludieke acties als: ‘Versla je Schaduw’. Weet je je persoonlijk record te verbeteren, al is het maar vijf seconden, dan loop je in 2016 voor half geld mee.

Halverwege toch een beetje moe? Vaste prik in de straat naar het keerpunt is intussen het opzwepende, swingende optreden van de Afro-Cubaanse trommelaars van drumband Taka Tun – goed voor een endorfine-injectie die sneller werkt dan doping.

 

 

Stukje Nederland langs de route.

Bij het Franz-Hitze-Haus op de Kardinal-von-Aken-Ring kun je moeilijk om het speciale Nederlandse Power-Point-Paviljoen heen. Naast de promotieactiviteiten van ‘Das andere Holland’, met mooie fietstochten en wandelingen en andere leuke activiteiten in het Nederlandse grensgebied, trekt het enthousiaste wedstrijdverslag van presentator Frans Miggelbrink de aandacht.

Nieuw dit jaar: sfeermakerij naar Nederlands voorbeeld het ‘Damhus-Fanprojekt’

Fans worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich te melden met ideeën om de feeststemming nog verder te verhogen. Het mag knotsgek zijn, als het maar leuk is en er minstens 5 mensen meedoen!

Tip: het wordt gezellig druk in Münster. Je bereikt de binnenstad het makkelijkst met het openbaar vervoer; vanuit Enschede rijdt er een rechtstreekse trein.

Comments are closed.