Volksbank-Münster-Marathon lokt Nederlandse deelnemers

Op 6 september 2015 wordt in Münster de jaarlijkse Volksbank-Münster-Marathon gelopen. Deze marathon is de afgelopen drie jaar niet voor niets gekozen tot de populairste marathon van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De organisatie wil graag het aantal lopers uit Nederland vergroten. Daarom kunnen groepen vanaf 20 personen een bijdrage in de reiskosten aanvragen en worden er onder de individuele deelnemers uit Nederland een overnachting incl. startbewijs, een startbewijs en een paar loopschoenen verloot.

2 hardlopers foto: Horst Grasser

2 hardlopers

Wat maakt de marathon in Münster zo bijzonder?

De Volksbank-Münster-Marathon is een unieke mix van internationaal loopevenement en volksfeest. Elk jaar komen er meer dan 100.000 toeschouwers op af. Natuurlijk om de lopers toe te juichen, maar zeker ook vanwege het gevarieerde evenementenprogramma met straatkunstenaars en livemuziek. Maar liefst 300 artiesten langs de route zorgen voor een uitgelaten sfeer. Het enthousiaste applaus van de toeschouwers maakt het afleggen van de 42.195 meter net wat gemakkelijker. Er zijn weinig marathons met zo´n gevarieerd parcours als die van Münster. Van het stadspaleis rennen de atleten en recreatieve lopers naar het recreatiegebied langs de Aasee, vervolgens door het prachtige Münsterland, om uiteindelijk weer terug te keren naar de stad, naar de finish op de bekende Prinzipalmarkt.

Hardlopers op de Roggenmarkt: foto Thomas Wenning

Hardlopers op de Roggenmarkt

 

ZIE OOK: De Marathon van Münster: 42 km feestvieren!

 

Nederlanders van harte welkom

Vorig jaar hebben zo´n 8.500 hardlopers uit 33 landen deelgenomen aan de marathon. Daaronder ruim 80 uit Nederland. Maar in Münster willen ze nog veel meer Nederlandse deelnemers uit de grensstreek. Het is tenslotte maar een uurtje rijden en er rijdt zelfs een directe trein. De Volksbank-Münster-Marathon betaalt voor elke groep van minimaal 20 personen (minstens 10 lopers) die met de trein of de bus naar Münster reist een deel van de reiskosten, tot maximaal 50%. Onder alle individuele deelnemers uit Nederland verloot de organisatie een gratis overnachting incl. startbewijs, een startbewijs en een paar loopschoenen.

 

 

Een goed argument om de marathon nog meer oranje te laten kleuren. Er is bij het evenement al een Holland Paviljoen met tulpen en kaas, en de caravan van ‘das andere Holland’ staat er trouwens ook om reclame te maken voor de Nederlandse grensstreek.

Comments are closed.