Europa-Park verkozen tot populairste bestemming in Duitsland

Het Duits Verkeersbureau heeft voor de vierde keer een enquête gehouden onder Duitsland-gangers en hen gevraagd naar de populairste bezienswaardigheid van het land. Dit jaar wezen zij Europa-Park aan als meest geliefde bezienswaardigheid. Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 2) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen. Onlangs ontving Europa-Park van Tripadvisor ook reeds de Travelers’ Choice Award voor beste attractiepark in Europa!

Europapark in Duitsland

Europapark in Duitsland

Mooi verjaardagsgeschenk

Tussen oktober 2014 en mei 2015 konden reizigers uit meer dan 40 landen deelnemen aan een online-enquête van het Duits Verkeersbureau. Zij hadden de mogelijkheid om op www.germany.travel/top100 een stem uit te brengen op de „Top 100 Bezienswaardigheden“. „We zijn er trots op dat we verkozen zijn tot Duitslands populairste bezienswaardigeid. En dat in een jaar dat we onze 40ste verjaardag vieren. De tevredenheid van onze gasten staat bij ons altijd centraal. Deze uitverkiezing toont aan dat we op de goede weg zijn“, aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park.

 

ZIE OOK: Oktoberfest in het Europapark

 

De top 10 ziet er als volgt uit:
1: Europa-Park
2. Schloss Neuschwanstein
3: Kölner Dom
4: Altstadt en Schloss Heidelberg
5. Brandenburger Tor
6. Altstadt von Rothenburg ob der Tauber
7. Bodensee met Insel Mainau
8: Berlijnse Muur
9. Zugspitze
10. Romatische Strasse

 

 

Beste park van Europa

De grootste reis-website ter wereld, TripAdvisor, heeft medio juli de Travellers‘ Choice Awards voor attractieparken uitgereikt. Europa-Park is volgens de beoordelingen van bezoekers niet alleen het populairste attractiepark van Duitsland maar scoort ook de hoogste punten van alle parken in Europa. Daarmee is Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa.

Comments are closed.