Verleng de zomer in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een prachtige vakantiebestemming in het Caribisch gebied. Witte stranden, palmbomen, charmante strandhutjes en een glasheldere groenblauwe zee: de Dominicaanse republiek heeft alle eigenschappen van het klassieke ´Bounty-eiland´. Het land is dan ook niet de goedkoopste vakantiebestemming. Toch variëren de prijzen tussen hoog- en laagseizoen behoorlijk. Het loont zich om in het laagseizoen te boeken, destemeer omdat de temperatuur en het aantal zon-uren over het hele jaar vrij constant zijn.
dominicaanse-republiek

“De zomer gaat altijd zo snel voorbij.” De kans is groot dat je dit weleens hebt gezegd, en waarschijnlijk was dat zo rond deze tijd van het jaar, of misschien iets later, zo tegen het einde van september. Dit jaar is de zomer warm en goed geweest, maar dan is het misschien juist nog wel moeilijker om afscheid te nemen van de zon en van je korte broek. Gelukkig hoeft dat ook niet: het is immers altijd wel érgens op de wereld zomer, en in de Dominicaanse Republiek zelfs het hele jaar door.

Endless summer

De koudste maand op Hispaniola, het eiland waarop de Dominicaanse Republiek en Haïti liggen, is januari met een gemiddelde temperatuur van 25°C. De warmste maand is augustus met een gemiddelde van 28°C. Van februari tot mei is de droogste tijd, maar ook in de nattere maanden bepaalt het tropische klimaat de zeer regelmatige regenval: een onweersbui vormt zich voor de kust, trekt over het land en veroorzaakt een hevige regenval van korte duur. De rest van de dag schijnt gewoon de zon en zo´n bui zien ontstaan, kan ook een mooie ervaring zijn.

Bavaro Sunrise, Dominican Republic Joe deSousa CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Orkaanseizoen

Gedurende een paar maanden zijn de buien die ontstaan meer dan een zonnepauze. Van juni tot laat-oktober is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied en ook de Dominicaanse Republiek ligt in de ´gevarenzone´. Het zeer arme buurland Haïti heeft de laatste jaren de nodige stormen te verwerken gehad, maar opvallend genoeg wordt de Dominicaanse Republiek zelden door een zware storm getroffen. Natuurlijk is het orkaanseizoen de goedkoopste tijd om het eiland te bezoeken.

Goedkoop verblijf

Eigenlijk is de maand oktober de perfecte tijd om goed en goedkoop vakantie te vieren en nog eens een week (of langer) in zomerse sferen door te brengen. Eind oktober is het orkaan-risico minimaal en is de zomer in Europa bovendien echt voorbij. Tijd dus om naar de Cariben te vliegen en nog eens met flair van je zomergarderobe te genieten. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je vakantielook, kijk dan eens op dit blog.

Places to go

 • Silver Coast

  De kuststrook in het noorden van de Dominicaanse Republiek rondom Puerto Plata is een prachtig gebied, perfect voor een onbezorgde ontspanningsvakantie in één van de vele all-inclusive resorts aan de kust.

 • Punta Cana

  De aan de uiterste oostpunt van het land gelegen stad Punta Cana is het centrum voor watersport in elke vorm: waterskiën, duiken, paragliding, snorkelen en kite surfen. Verder vind je er ook vele golfbanen en andere ontspanningsmogelijkheden. Het eiland Saona is een prachtige plek om middels een bootexcursie te verkennen.

 •  

   

 • Santo Domingo

  Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek en heeft een rijke geschiedenis. De Dominicaanse Republiek is de oudste gekoloniseerde regio in de Cariben en is uitgegroeid tot een economische grootmacht in Midden-Amerika. In Santo Domingo zijn de sporen van het verleden in goede staat te bewonderen. De koloniale zone bevat vele prachtige oude gebouwen en andere overblijfselen uit voorbije eeuwen. Het gebied is inmiddels door Unesco als werelderfgoed erkend.

 

ZIE OOK: Bloggers ontdekken Dominicaanse Republiek

 

Comments are closed.