Verkeersbureaus.info kijkt terug op succesvol bloggersevent met Dominicaanse Republiek & Vakantiebeurs

Afgelopen donderdag 11 juni, organiseerde het verkeersbureau van de Dominicaanse Republiek en de Vakantiebeurs in samenwerking met Verkeersbureaus.info een bloggersevenement. Ruim 20 bloggers volgden de presentaties van Vakantiebeurs en de Dominicaanse Republiek om geïnspireerd te worden voor nieuwe reisverhalen. Met het dankwoord van Verkeersbureaus.info werd het startsein voor de afsluitende netwerkborrel gegeven.

De bloggers tijdens het Bloggersevent van Verkeersbureaus.info

Alle aanwezige bloggers

Na een geslaagd event in januari tijdens Vakantiebeurs 2015 is besloten om een vervolg te geven aan deze samenwerkingsvorm. De huidige storytellers zijn niet meer weg te denken bij de PR & marketing van bestemmingen, vervoerders en reisorganisaties. De vakantiebeurs wil voor de 2016 editie een jongere doelgroep bereiken en wil dit vooral bereiken door meer bloggers in te zetten. Editha Hoogenberg, projectmanager Vakantiebeurs vertelt:

Wij zijn continu op zoek om samenwerkingen op te zetten met partijen die onze bezoekers kunnen inspireren en die veel van reizen weten. Bloggers zijn ideale partners om een jongere doelgroep te bereiken.

Tijdens een brainstorm deelden de influencers hun ideeën om een jonger publiek te bereiken en hoe zij daarin een rol kunnen spelen voor Vakantiebeurs. Travelblogger Roell de Ram van wearetravellers.nl zegt: “Een jungle rave! Dat zou gaaf zijn. Dat is wat millennials aanspreekt”. Blogger Liselore Stap van grabyourbags.nl vult aan:

De prijs is niet belangrijk, eerst moet je zorgen dat mensen geïnspireerd raken om daadwerkelijk naar het event te komen. De woorden beurs en vakantie trekken daarbij niet. We willen niet naar een beurs maar naar een inspirerend event, we willen vermaakt worden met stories.

Storytelling

Het verkeersbureau van de Dominicaanse Republiek was zeer ontvankelijk voor de gesprekken met een selectie van de beste Nederlandse contributors ofwel ‘bloggers’. Storytelling is voor hen van grote waarde om de Nederlandse reiziger te laten zien hoe afwisselend het land is. Yvonne Coco, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt vertelt:

Onze mensen zijn het meest gastvrij van de Cariben. Dat is wat we elke keer horen van onze gasten. Hoe kunnen we dat beter overdragen dan door bloggers die zelfde ervaring te geven en hun dit over te laten dragen!

In het voorjaar van 2016 wordt er daarom een speciale reis voor bloggers georganiseerd naar de Dominicaanse Republiek.

Volgende events

Verkeersbureaus.info is in gesprek met meerdere bestemmingen en reisbedrijven om een na-zomer editie te houden. Bedrijven die interesse hebben kunnen contact opnemen met Patrick of het formulier invullen.

Comments are closed.