Amaluna neemt afscheid van PortAventura

Op zondag 23 augustus vindt alweer de laatste voorstelling van Cirque du Soleil’s nieuwe show Amaluna plaats in PortAventura. Na PortAventura wordt de tour de komende weken voortgezet in Brussel, België.

De Amaluna show van Cirque du Soleil

De Amaluna show van Cirque du Soleil

Na hun tournee door Noord-Amerika en de start van de Europese tour in Madrid, heeft het gevestigde circusbedrijf voor het tweede jaar op rij PortAventura Resort als basis gekozen deze zomer. Hier presenteren zij Amaluna, een nieuwe show die in het teken staat van vrouwelijkheid en de kracht van vrouwen.

 

ZIE OOK: Cirque du Soleil maakt zich op voor show Amaluna in PortAventura

 

Bijna twee maanden na de première van het tweede en laatste deel van de tour in Spanje, heeft de spectaculaire witte grote tent die is geïnstalleerd in PortAventura duizenden toeschouwers verwelkomd. Overheidsfunctionarissen, beroemdheden en pers zijn een van de vele toeschouwers die de show absoluut niet wilden missen. In België zal dit ongetwijfeld hetzelfde worden.

Het succes van de productie komt voort uit het werk van 46 artiesten met 13 verschillende nationaliteiten die nauw betrokken zijn bij Amaluna (de 33e show van het bedrijf). Amaluna brengt een eerbetoon aan het werk en de stem van vrouwen. De show Amaluna is geschreven en geregisseerd door ‘Tony Award’-winnares Diane Paulus (onlangs benoemd door Time Magazine als een van de meest invloedrijke mensen van 2014) en is de eerste Cirque du Soleil productie met een bijna volledig vrouwelijke cast, waarbij zelfs de muzikanten en zangers vrouwelijk zijn.

 

 

Franck Hanselman, Company Manager van Amaluna, wil de meer dan 110.000 toeschouwers bedanken voor hun komst:

We verlaten PortAventura met een heel blij gevoel. We kregen een ongelofelijk warm welkom van het publiek en om mensen zo te zien genieten van de shows is ongetwijfeld de beste beloning die we ooit hebben gekregen.

Luis Herault, CEO van PortAventura, benadrukt dit:

We zijn er trots op dat we met zo’n bekend bedrijf als Cirque du Soleil, dat wereldwijd zo’n hoog aanzien heeft, mogen samenwerken. We streven ernaar om onze klanten de beste variatie aan shows te bieden zodat hun verblijf zo perfect mogelijk is. Het succes van deze shows is hier het bewijs van.

Comments are closed.