Cirque du Soleil maakt zich op voor show Amaluna in PortAventura

Cirque du Soleil viert deze zomer de twintigste verjaardag van PortAventura. Na hun tournee door Noord-Amerika en de start van de Europese tour in Madrid, komt de groep naar het resort aan de Costa Daurada en pakt daar vanaf 2 juli uit met zijn nieuwe show Amaluna, een ode aan de vrouwelijkheid.
portaventura-spanje
Vorig jaar organiseerde het iconische Canadese circusgezelschap voor het eerst in zijn bestaan een show in een Europees vakantieresort. Na het succes van Kooza, dat vorige zomer in het Resort meer dan 100.000 kijkers trok, kondigde Cirque du Soleil in december aan dat het een overeenkomst heeft ondertekend om ook de volgende vijf zomers op te treden in PortAventura.

Amaluna

Amaluna is een combinatie van het woord ama, dat in vele talen moeder betekent, en luna (maan), een symbool van vrouwelijkheid dat verwijst naar de moeder-dochterrelatie als idee van godin en beschermvrouw van de planeet. Het verhaal speelt zich af op het mysterieuze eiland Amaluna dat door godinnen wordt beschermd volgens de maancycli. Koningin Prospera leidt de ceremonie voor de volwassenwording van haar dochter: een overgang in het teken van vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht, waarbij deze waarden en inzichten van de ene generatie worden overgedragen aan de volgende. Prospera veroorzaakt een storm waardoor een groepje jonge mannen op het eiland aanspoelt. Dit leidt tot een romance tussen de dochter van de koningin en een dappere jonge minnaar. Het koppel moet een hoop beproevingen en ontmoedigende tegenslagen doorstaan voordat zij wederzijds vertrouwen, trouw en harmonie vinden.

portaventura-madrid
Amaluna, geschreven en geregisseerd door Diane Paulus (winnaar van de Tony Award) is de eerste productie van Cirque du Soleil met een bijna volledig vrouwelijke cast, waarbij zowel muzikanten als zangers vrouwelijk zijn. Deze show (de 33e van de groep) werd opgezet als eerbetoon aan het werk en de stem van vrouwen. Paulus – onlangs door Time Magazine tot een van de meest invloedrijke mensen van 2014 – vertelt:

Ik wilde een show creëren waarbij vrouwen centraal staan, met een verborgen verhaal waarin vrouwen heldinnen zijn.

 

 

Cirque du Soleil zal wekelijks acht tot tien opvoeringen van Amaluna verzorgen in de ‘Big Top’ waar telkens rond de 2.600 mensen de show kunnen bijwonen. Het wordt een spectaculaire setting die het talent onderstreept van deze crew van 114 mensen, onder wie 46 artiesten met dertien verschillende nationaliteiten. Zij vormen het hart en de ziel van elke show van het beroemde gezelschap, bekend om de hoogste kwaliteit en precisie van hun optredens, die circustraditie laten samensmelten met innoverende en stijlvolle choreografie.

 

ZIE OOK: Eerste steenlegging Ferrariland themapark Portaventura

 

De meer dan 300 handgemaakte kostuums die in Amaluna opduiken, vormen een essentieel visueel element in deze show. Het gaat om een totaal van 1.000 stukken, inclusief accessoires, pruiken en schoenen. Verder zijn de artiesten zelf verantwoordelijk voor hun make-up. Dat is een klus die – afhankelijk van de rol – veertig tot negentig minuten in beslag neemt.

Over Cirque du Soleil

Het begon dertig jaar geleden met een droom, de droom van een klein gezelschap van rondtrekkende artiesten die heel ver wilden gaan om hun liefde voor het podium, het circus en de wereld te delen. Dat gezelschap is intussen enorm gegroeid en telt nu duizenden dromenscheppers, artiesten en technici die voortdurend in de weer zijn, ook achter de schermen. De droom is intussen voor Québec in Canada een symbool van trots geworden: deze internationale entertainmentgroep heeft al 35 grootschalige shows tot leven gebracht, waarvan er twintig nog altijd wereldwijd worden opgevoerd. De organisatie – die in 2014 haar dertigste verjaardag vierde – heeft al ongeveer 150 miljoen toeschouwers in 300 steden op de zes continenten weten te boeien. Het team telt momenteel ongeveer 4.000 medewerkers, onder wie 1.300 artiesten uit vijftig verschillende landen.

Comments are closed.