Ierland Toerisme start ‘Het Roer Om’ campagne

Alleen al het repeaters percentage van 47% bewijst dat Ierland in de smaak valt bij Nederlandse vakantiegangers. Voor sommige Nederlanders blijft het echter niet bij vakanties. Zij besluiten te emigreren naar Ierland en hier een nieuw bestaan op te bouwen. De nieuwe ‘Het Roer Om’ campagne van Ierland Toerisme is gericht op Nederlanders die zich definitief in Ierland vestigen om hier aan de slag te gaan in de vrijetijdssector.

The Boathouse van Nederlander Joery Castel

The Boathouse van Nederlander Joery Castel

In de nieuwe campagne van Ierland Toerisme staan 21 Nederlanders centraal die permanent in Ierland zijn neergestreken. De manier waarop zij de kost verdienen loopt zeer uiteen: van het runnen van een pannenkoekenhuis tot het organiseren van indrukwekkende wandelvakanties en gasten in de watten leggen in een boetiek B&B.

 

ZIE OOK: Ierland is klaar voor 2015

 

Neem Joery Castel, als klein jongetje was hij al gek op koken. In zijn carrière als chefkok bereidde hij maaltijden voor beroemde gasten als Paul McCartney, Mick Jagger en zelfs de koningin van Engeland. Momenteel runt hij samen met zijn broer ‘The Boathouse’ in Bangor waar hij met zijn hedendaagse keuken al meerdere prijzen heeft gewonnen. Het verhaal van Margaret begon 18 jaar geleden toen zij met haar man naar Ierland vertrok om een oude Ierse cottage om te toveren tot ‘Strawberryfield Pancake Cottage’, een kleurrijk en sfeervol pannenkoekenhuis tussen de groene bergen.

 

 

Naast het bakken van overheerlijke pannenkoeken, maakt Margaret olieschilderijen en verzorgt zij workshops en excursies door het zuidwesten van Ierland. Het meest romantische verhaal is waarschijnlijk dat van Shelly Stokes die tijdens een weekendtrip haar hart verloor aan een Ier en de Ierse keuken. Tegenwoordig runt zij samen met haar man een luxe hotel met een geweldig restaurant.

Comments are closed.