Zelfs slapen is een avontuur in Peru

Het mysterieuze Titicacameer, de imposante Andes en het ongerepte Amazone woud… Peru heeft avontuurlijke reizigers van nature al meer dan genoeg te bieden, maar de lokale hotelontwikkelaars doen daar nog een flinke schep bovenop. Want wat te denken van slapen in een glazen Skylodge hangend aan een bergwand bij Cusco? Of kies je liever voor een luxe boomhut middenin de Amazone? Bergbeklimmer of boombeklimmer hoef je daar niet voor te zijn, een beetje lef is alles wat je nodig hebt. Ook adembenemend mooi zijn de Amantica Lodge aan het Titicacameer of Las Casitas del Colca bij de Colca Canyon. Hier is het optimaal genieten in een even exclusieve als natuurlijke omgeving.

De Skylodge Adventure Suite in Peru

De Skylodge Adventure Suite in Peru

De boom in

Slapen doe je om tot rust te komen, om alle indrukken van de dag te verwerken. Het kan ook anders. Wie het maximale uit de reis wil halen kan in Peru zowel overdag als ’s nachts indrukwekkende ervaringen opdoen. Gewoon, vanuit je bed. Of je heerlijk slaapt in de Skylodge, niet veel meer dan een glazen bakje aan de rotswand, is de vraag – maar het uitzicht over de Sacred Valley is in elk geval om nooit te vergeten. Boek je de Treelodge dat krijg je de maximale Amazone ervaring. Je slaapt, net als de lokale fauna, hoog in de boom, omringd door de geluiden van het nachtelijke woud. Dichter bij de natuur kan bijna niet. Het enige verschil met je bosgenoten is je boomhut die van alle gemakken – waaronder een echt bed – is voorzien.

 

ZIE OOK: Peru: voor elke adrenaline wens wat wils

 

Badkamer in de rotsen

Wellicht een tikje minder avontuurlijk, maar minsten zo heerlijk, is overnachten in de Amantica Lodge aan het Titicacameer. Elk aspect van deze lodge werkt samen met en op basis van de omgeving. Je hebt als gast maar liefst 65 m2 prachtig ingerichte luxe tot je beschikking, compleet met uit de rotsen uitgehouwen badkamer en adembenemend uitzicht over het meer. Meer van die ontspannen exclusiviteit is te vinden in Las Casitas del Colca bij de Colca Canyon – de plek om de machtige condor te spotten. Elke casita heeft, behalve een immens bed en een imposante open haard, een eigen hottub buiten op het terras. Hier kan je niet anders dan onder de sterrenhemel tot rust komen na een dag vol Peruviaans avontuur.

 

 

Over PROMPERU

PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart.

Comments are closed.