Officiële SAIL Amsterdam 2015 penning

SAIL geeft in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt de officiële SAIL Amsterdam 2015 Penning uit. Ter ere van 40 jaar SAIL in Amsterdam, het grootste nautische evenement van de wereld, wordt de penning uitgegeven. Een bijzondere herinnering aan SAIL Amsterdam 2015.

SAIL 2015 penning

SAIL 2015 penning

De voorzijde toont een strak en tegelijkertijd tijdloos vormgegeven tafereel van een vloot Tall Ships in aantocht. Terwijl op de keerzijde van de penning het wapen van Amsterdam staat, met daarboven een schip gezien van de zijkant. Dit alles is omlijst door een ring van golven. De penning is ontworpen door de gerenommeerde muntontwerper Michael Guilfoyle. De officiële SAIL Amsterdam 2015 Penning kost €9,95, heeft een diameter van 33,0 millimeter en de gelimiteerde oplage bestaat uit 12.500 stuks. De penning is te bestellen via de webshop op SAIL.nl.

 

ZIE OOK: Volgorde SAIL-in parade bekend

 

Over SAIL Amsterdam 2015

SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus. SAIL werd voor het eerst georganiseerd in 1975 en is uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland. SAIL Amsterdam 2015 wordt georganiseerd door Stichting SAIL Amsterdam (SSA) samen met SAIL Event Partners (SEP).

 

 

Comments are closed.