70 jaar bevrijding beleven tijdens Weekend at War

Op 22 en 23 augustus organiseert de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij voor de tweede keer het evenement Weekend at War. In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd door de soldaten van het Amerikaanse, Britse en Canadese leger. De Nederlandse bevolking vierde het einde van de oorlog en bovenal hun vrijheid. Een moment om bij stil te staan. Voor de vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) is het in ere houden van de geschiedenis belangrijk. De Tweede Wereldoorlog vormt een belangrijk onderdeel in de geschiedenis van de Miljoenenlijn. Om ervoor te zorgen dat dit deel van de geschiedenis van de Miljoenenlijn en Nederland nooit wordt vergeten: organiseert de ZLSM samen met diverse re-enactmentgroepen het evenement: Weekend at War, 70 jaar bevrijd Nederland.

Weekend at War in Zuid-Limburg

Weekend at War in Zuid-Limburg

Interactieve wijze

Tijdens Weekend at War 2015 op 22 en 23 augustus worden twee grote legerkampementen ingericht, waar meer dan 200 reenactors de geschiedenis aan de oorlog uitbeelden en vertellen. Eén van de aspecten, waar deze editie speciale aandacht aan besteedt, is de verzorging van gewonde soldaten in speciaal ingerichte hospitaalrijtuigen. De inzet van deze mensen die hun taak altijd in het heetst van de strijd hebben moeten uitvoeren, worden gedurende het evenement continu belicht.

 

ZIE OOK: Vernieuwde VVV Zuid-Limburg App

 

Reizigers worden zo, tijdens hun reis van Vetschau tot Schin op Geul in de verschillende treinen, op interactieve wijze in aanraking gebracht met scenes uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zien zo o.a. hoe gewonde soldaten worden verzorgd, passeren restanten van een bunker en de Westwall (Duitse verdedigingslinie) kunnen onderweg een US kampement in Wijlre bezoeken en zien tweemaal daags hoe een overwinning-slag wordt nagebootst.

 

 

Bovenal staat tijdens Weekend at War de vrijheid centraal, een vrijheid waar wij nu al meer dan zeventig jaar van genieten en die we tijdens het evenement vieren met live-muziek op het bevrijdingsplein. Een vrijheid, waarbij de prijs die hiervoor geleverd is, nooit vergeten mag worden.

Bekijk het volledige programma op de website www.miljoenenlijn.nl en bestel de kaartjes voor Weekend at War in de voorverkoop. Hier kunt u tevens terecht voor een impressie van Weekend at War editie 2014.

Comments are closed.