Vernieuwde VVV Zuid-Limburg App

De VVV Zuid-Limburg App is vernieuwd en gratis te downloaden op de smartphone. Deze officiële VVV Zuid-Limburg app biedt inwoners en bezoekers informatie over actuele activiteiten, verblijfsaccommodaties en bezienswaardigheden in Zuid-Limburg. Op basis van de locatie zijn alle restaurants, actuele evenementen en tips voor uitstapjes ter plekke of onderweg eenvoudig te vinden. Daarnaast staan er op deze app ook downloadbare wandel- en fietsroutes.
app-zuid-limburg

Trend mobiele telefonie

Wereldwijd hebben 3 miljard mensen toegang tot internet. Daarvan hebben 2 miljard, oftewel tweederde, internet via hun smartphone. In 2020 zijn er 2 tot 3 keer zoveel smartphones als PC’s op de wereld. Het aandeel van mobiel in het zoekverkeer groeit hard: van 30% naar 40% het afgelopen jaar. Ook wordt 60% van alle e-mails momenteel geopend op smartphones. Een trend die in 2015 flink zal doorzetten is het steeds goedkoper worden van smartphones. VVV Zuid-Limburg ziet dit als een grote kans om diverse doelgroepen via dit kanaal te informeren.

 

ZIE OOK: Onthaasten en Wellness in Zuid-Limburg

 

De Zuid-Limburg App is ontwikkeld om gasten in de regio te voorzien van informatie over de regio, voorzieningen en toeristische bezienswaardigheden. Gasten en eigen inwoners kunnen gratis gebruik maken van deze applicatie. De informatie kan zowel online als ook offline gebruikt worden. Dit betekent dat de informatie vooraf aan het bezoek aan de regio te downloaden is zodat de bezoeker niet continue gebruik hoeft te maken van een mobiele dataverbinding tijdens zijn bezoek aan de regio. Dit ook met het oog op de steeds groter groeiende groep van gasten uit België.

 

 

De App geeft informatie over evenementen, de regio, VVV kantoren, rondleidingen & excursies en uiteraard informatie over de aangesloten ondernemers. Dit zijn dagattracties, accommodaties, restaurants of andere toeristisch-recreatieve bedrijven. Bovendien kan de gebruiker van de App zijn favorieten toevoegen en beheren en ‘location based’ informatie opvragen. Dit betekent dat het mobiele apparaat gebruik maakt van de locatie van de gebruiker. Dus, dat de gebruiker actuele en informatie op maat ontvangt.

De vernieuwe VVV Zuid-Limburg App is gratis te downloaden via de App Store en de de Play Store.

Comments are closed.