Investering van 60 miljoen voor online reisplatform

Twee miljoen hotelnachten, tot wel 70% korting en meer dan 19 miljoen leden wereldwijd. Het van oorsprong Londense bedrijf Secret Escapes timmert hard aan de weg. Zo zit er weer een flinke uitbreiding aan te komen. Daartoe heeft Secret Escapes een investering van $60 miljoen binnengehaald uit handen van nieuwe investeerder Google Ventures en bestaande investeerders Octopus Ventures, Index Ventures en Atlas Venture. Na de lancering in onder andere Nederland en België eerder dit jaar, wordt Secret Escapes nu ook verder uitgerold in de Verenigde Staten en in Azië. Om het succes van het reisplatform in Nederland en België een verdere boost te geven, start het bedrijf in augustus een TV-campagne.

Het online reisplatform Secret Escapes

Het online reisplatform Secret Escapes

Jaarlijkse groei van 260%

Sinds de introductie van Secret Escapes op de internationale reismarkt in 2011 zijn er via het platform bijna twee miljoen hotelnachten geboekt. Het bedrijf biedt leden exclusieve deals bij geselecteerde hotels en vakantieaanbieders met tot wel 70% korting – dat levert Secret Escapes een jaarlijkse groei van 260% op. De Secret Escapes app is immens populair. Telde het reisplatform in januari 2014 nog vier miljoen leden, inmiddels is dat aantal uitgegroeid naar een indrukwekkende 19 miljoen. In het voorjaar werden Nederland, België, Spanje en Italië aan het netwerk toegevoegd. In combinatie met de nieuwe investering is Secret Escapes nu nog beter in staat om reisdeals aan te bieden en verder uit te breiden in de V.S. en Azië.

 

ZIE OOK: Nederlandse reiziger verblijft in Azië het liefst in Bangkok

 

80.000 leden in Nederland

Secret Escapes is pas drie maanden beschikbaar in Nederland en het loopt nu al storm. Met 80.000 leden sinds de lancering in april is de website een groot succes. Om nog meer potentiële klanten te informeren gaat in de maand augustus een reclamecampagne van start. Qua zenders wordt breed ingezet: van Net5 en Veronica tot MTV en TLC en van 24Kitchen tot Sport 1. Ook in Vlaanderen is de focus ruim, met spots op onder andere Vier, Vijf, National Geographic en Fox Life. De commercials worden dagelijks op verschillende tijdstippen uitgezonden, zo’n 50% op prime time. De campagne bereikt bijna 70% van de volwassen bevolking, wat betekent dat bijna driekwart van de mensen de spot ten minste één keer ziet.

 

 

Enorm potentieel

Secret Escapes Chief Executive Alex Saint ervaart deze investering als een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf: “Deze financiële injectie stelt ons in staat om grote stappen te maken. We komen steeds dichterbij ons doel om de belangrijkste website te zijn voor iedereen die zijn vakantie aan het plannen is. Onze ambitie is om Secret Escapes in de komende vijf jaar wereldwijd te laten uitgroeien tot een miljardenbedrijf.” Ook investeerder Tom Hulme van Google Ventures is enthousiast:

Het bewezen succes van Secret Escapes’ business model laat zien dat er een enorm potentieel is voor een kentering in de reissector. We helpen Secret Escapes graag haar ambities waar te maken en bieden de steun die het nodig heeft om verder te groeien.

Over Secret Escapes

Secret Escapes biedt leden tot wel 70% exclusieve korting op luxe hotels en vakanties. Het online reisplatform werkt samen met geselecteerde reisbureaus en luxe hotels wereldwijd. Met meer dan 19 miljoen leden is Secret Escapes Europese marktleider in members-only online luxe hotel- en reisaanbiedingen. Aanmelden is gratis en de deals zijn gegarandeerd de laagste prijzen die online worden aangeboden. Naast exclusieve kortingen worden ook extra’s als kamer-upgrades, een diner, een fles champagne of een spabehandeling aangeboden. Secret Escapes is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Polen, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

Comments are closed.