Nederlander zeer tevreden over zomervakantie

Nederlanders zijn tot nu toe zeer tevreden over hun zomervakantie. Gemiddeld scoort 2015 met een 8,3 beter dan recordjaar 2014. Dit blijkt uit een tussentijdse berekening van vakantiesite Zoover op basis van ruim 50.000 vakantiebeoordelingen over de eerste vier weken van de zomervakantie.
zoover-vakantiebeoordeling-onderzoek-2014

Hoogste ooit

In 2014 was de gemiddelde score van de vakantie al de hoogste ooit gemeten. 2015 lijkt op weg naar een nieuw tevredenheidrecord. Bij de berekening keek Zoover naar de gemiddelde waardering van de bestemmingen en de accommodaties.

Oostenrijk hoogst gewaardeerd, Turkije maakt sprong in klassement

Oostenrijk is tot nu toe de best gewaardeerde bestemming binnen de top-10 populairste landen. Met een gemiddelde over vakantiewaardering van 8,52 laat het Turkije net achter zicht. Vorig jaar was Portugal nog tweede in het klassement en zakt nu één plaats.

 

ZIE OOK: Zorgeloos op vakantie met een e-visum voor Turkije

 

Opvallend is dat het cijfer op accommodaties in Turkije flink steeg van 8,38 in 2014 naar 8,57 in 2015. Ook op bestemmingsniveau scoort Turkije hoger. Oostenrijk scoort nipt hoger dan vorig jaar en blijft de absolute nummer één.

 

 

Nederland als vakantieland vinden we terug op een zevende plaats. Ook Griekenland laat een flinke plus zien, een mooie opsteker voor het land na alle negatieve berichtgeving.

We waarderen verblijf in Bed & Breakfast het hoogst

Evenals andere jaren wordt verblijf in een Bed & Breakfast deze zomer het best gewaardeerd. Met gemiddeld een 9,35 waarderen we de persoonlijke service van dit type accommodatie het beste. Zoover houdt sinds 2005 de gemiddelde waardering op vakanties bij.

Comments are closed.