ZomerKunst in het Heuvelland en de Voerstreek

Genieten van het prachtige landschap tijdens een bezoek aan het Nederlandse Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek kan natuurlijk het hele jaar door. Speciaal in augustus en september is er meer te zien dan het telkens wisselende landschap. In deze maanden exposeert een aantal kunstenaars werk bij diverse (horeca)bedrijven, meestal binnen maar ook buiten.

Officiële opening

De officiële opening van ZomerKunst vindt plaats op vrijdag 31 juli tussen 18.00 en 18.30 uur op de Grensweg tussen Teuven en Slenaken. Gedeputeerde Ger Koopmans, burgemeester Van den Tillaar, wethouder Lahey en schepen Nijssen zijn daarbij aanwezig .

 

ZIE OOK: Ontdek schitterend Zuid-Limburg

 

Om 19.00 uur start het Straattheater in Slenaken, dat georganiseerd wordt door Puur Weiers en Weiers in samenwerking van fanfare Berg en Dal. ZomerKunst biedt een gevarieerd programma aan met wandel-, fiets- en autoroutes. Deze routes voeren langs idyllische plekjes en diverse kunstobjecten.

 

 

De kunstenaars exposeren bij de bedrijven in diverse decors. Interieur en kunst vullen elkaar, soms op een verrassende wijze, aan. ZomerKunst biedt tevens een podium voor startende kunstenaars, die hun werk onder de aandacht willen brengen van een groter publiek. De routes van verschillende lengte zijn verkrijgbaar bij de deelnemende locaties of te downloaden via de site. Vanaf elke locatie kan worden gestart. Onderweg zijn er voldoende rustplaatsen. De kunst die op de locaties wordt geëxposeerd is ook te koop. ZomerKunst is bedoeld als laagdrempelige verbinding tussen ondernemers, kunstenaars en bezoekers. De deelnemende horecalocaties zijn vrij en zonder enige verplichting toegankelijk. Dit jaar zijn er speciale weekenden, waarop extra activiteiten zijn.
zomerkunst-limburg-klaproos-albert-plusquin
Zoals op 15 en 16 augustus het Kunstfestival Voeren in Moelingen. 22 en 23 augustus en 26 en 27 september zijn “Open Podium Weekenden” en zijn ateliers en een tuin te bezoeken. Op 23 augustus is er een Creamarkt in Teuven bij The Kings Head Inn.

Dit grensoverschrijdende initiatief is een vervolg op de samenwerking tussen de Stichting Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek Hotels voor het jaarlijks terugkerend evenement tijdens de adventperiode en de kerstvakantie van de welbekende Kribkeswandelingen. Mede dankzij de expertise van Kunstpodium Voeren, de VVV Zuid-Limburg, VVV Voeren, Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Voeren en de Rabobank is deze 2e editie tot stand gekomen.

Comments are closed.