Ontdek het 4e editie Festival der Zoete Verleidingen

Sleen is volgende week ‘the place to be’ voor taartenbakkers en smulpapen. Van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 augustus vindt de vierde editie van het Festival der Zoete Verleidingen plaats. Het festival is uniek in Nederland. Nergens anders vind je zoveel zoete en lekkere dingen bij elkaar en ook de entourage, de vele activiteiten en aankleding zorgen ervoor dat mensen uit het hele land naar de Sleen trekken.
festival-zoete-verleiding-sleen

Tachtig standhouders

Meer dan tachtig standhouders bevolken drie dagen lang de mooie tuin rond de boerderij van Marjolein Kleine. Ze is de geestelijke moeder van het festival en mocht vorig jaar bij de derde editie van het festival bijna 7.000 bezoekers in haar domein verwelkomen.

 

ZIE OOK: Verken de nieuwe hotspots van Maastricht

 

‘Dit is het leukste event dat ik ooit georganiseerd heb’, zegt Anneke Boekee van B-Event uit Zuidwolde. Zij werd in 2011 door Marjolein benaderd om samen plannen te maken voor een festival. Daarin moesten zoete lekkernijen centraal staan, maar ook alles wat er bij hoort. Serviesgoed, tafellakens, kookboeken en natuurlijk bakbenodigdheden. ‘We hebben gekeken wat er nog meer bij past en kwamen uit op fruitsappen, koffie, thee, eetbare bloemen en bijzondere jams. Het is echt een mix, er zijn niet alleen maar mooi opgemaakte taarten.’

 

 

Lekker zoet, wie houdt daar nu niet van. Het Festival der Zoete Verleidingen gaat echter verder, want Marjolein en Anneke hebben ook gedacht aan de sfeer. ‘We hebben zitjes van strobalen, leuke passende live muziek, theater, workshops en activiteiten, ook voor de kinderen. De bezoekers vinden die gemoedelijke zoete sfeer geweldig en de mond-tot-mond reclame doet zijn werk. ’ De deelnemers komen uit het hele land, en zelfs van over de landsgrenzen. Uit België komt Jenny de Coninck die in Vilvoorde een eigen kookschool heeft. Zij geeft drie dagen lang taartenbakdemonstraties. Maar ook Kookerij Lahaye komt uit België met zelfgemaakte jams en taarten.

Met een speciale taartenwedstrijd wordt bovendien geld ingezameld voor het goede doel, in dit geval Taart voor Kika, een organisatie die kinderen met kanker verrast met een mooie lamp in de vorm van een taart.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden op donderdag 6 augustus van 12.00 tot 20.00 uur, vrijdag 7 augustus van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 9 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt€ 6,50, inclusief koffie of thee, en voor jeugd van 4 tot en met 12 jaar € 3,50 (inclusief schepijsje). Het festival vindt plaats aan de Bommertsweg 2 in Sleen.

Comments are closed.