Costa Cruises bestelt 2 nieuwe generatie mega cruiseschepen

Costa Cruises heeft een order geplaatst voor twee schepen met de grootste gastcapaciteit ter wereld. Het zijn tevens de eerste cruiseschepen die worden aangedreven door LNG.
cruiseschip-costa-concordia-banner

6600 Passagiers

Costa Cruises maakt bekend een scheepsorder te hebben geplaatst voor twee nieuwe generatie cruiseschepen die elk met 2600 hutten capaciteit hebben voor 6600 passagiers. De schepen hebben een revolutionair groen ontwerp: de twee schepen zijn de eerste in de cruise industrie (samen met de twee nieuwe schepen die onlangs werden aangekondigd door AIDA Cruises, het Duitse merk van de Costa Group) die worden aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas), de schoonste brandstof ter wereld. Hiermee is op het vlak van duurzaamheid sprake van een ware doorbraak.

 

ZIE OOK: Nieuwe app Costa Cruises laat gasten onbeperkt bellen en sms’en

 

De twee Costa schepen worden gebouwd door Meyer scheepswerf in Turku, Finland. De aflevering vindt plaats in 2019 en 2020. De order maakt deel uit van een miljardencontract met de twee Meyer scheepswerven in Turku (Finland) en Papenburg (Duitsland), inclusief de twee nieuwe schepen voor Aida Cruises.

 

 

“Deze schepen breiden de leidende positie van de Costa Group, marktleider in de grootste continentaal Europese markten, verder uit,” zegt Michael Thamm, CEO van de Costa Group. “Het miljardencontract met Meyer weerspiegelt onze strategie om continu te innoveren en onze gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring te bieden.”

Duurzaam

Baanbrekend op het gebied van duurzame brandstoffen, zijn de nieuwe Costaschepen de eerste in de cruise industrie die LNG gebruiken voor dual-powered hybride motoren. LNG wordt aan boord opgeslagen en wordt gebruikt om op volle zee 100% vermogen op te wekken. Het gebruik van LNG, zowel op zee als in de haven, beperkt de uitstoot aanzienlijk.

Comments are closed.