Nederlands talent op Zwitsers ‘Piz Amalia Music Festival’

Op 19 en 20 september 2015 vindt de eerste editie van het Piz Amalia Music Festival plaats in de Zwitserse vakantieregio Engadin Scuol. Vijf toptalenten van de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag geven, samen met de jonge Zwitserse violiste Flurina Sarott, drie concerten op bijzondere locaties in de bergwereld rondom de Piz Amalia. De uitvoeringen zijn gratis toegankelijk.
piz-amalia-foto-niculin-meyer

Talent van eigen en Zwitserse bodem

De 5 musici uit Nederland, allen tussen 13 en 16 jaar oud, spelen viool, altviool, cello en dwarsfluit. De talentvolle violiste Flurina Sarott komt uit de regio Engadin. Ze heeft diverse Zwitserse muziekprijzen in de wacht gesleept en wist in juni 2015 nog een stageplaats te bemachtigen in het Tonhalle Orkest uit Zürich, dat tot de beste symfonieorkesten ter wereld behoort. Gezamenlijk brengen de talenten stukken van Johann Sebastian Bach, Claude Debussy, Franz Danzi, Henk Badings en Jan Brandts Buys ten gehore tijdens het Piz Amalia Music Festival.

 

ZIE OOK: Anne ontdekte Scuol, in de winterperiode

 

Programma

Het eerste concert vindt op zaterdag 19 september 2015 om 11.00 uur plaats in Hotel Belvédère te Scuol. Aan het eind van de middag spelen de jonge musici een ‘galaconcert’ in de kerk van S-charl/Scuol en op zondag, om 11.00 uur, volgt een matineeconcert in de kapel van Chasa Mengelberg in Zuort in het Val Sinestra. De concerten duren ruim een uur en zijn gratis te bezoeken. Wie zeker wil zijn van een zitplaats, kan deze reserveren bij de VVV.
flurina-sarott

Koninklijke berg

De Piz Amalia is een berg met koninklijke allure, gelegen in het kanton Graubünden in het zuidoosten van Zwitserland. Naar aanleiding van de doop van de Nederlandse kroonprinses Catharina-Amalia in 2004 hebben de gemeente Scuol en de regionale toerismeorganisatie een naamloze berg vernoemd naar de prinses. De doop van deze 2918 meter hoge Piz Amalia op 1 juni 2004 is een teken van de nauwe vriendschap tussen Zwitserland en Nederland.

Exclusief thema op exclusieve berg

Urs Wohler, directeur van de regionale VVV, is verheugd over het evenement. ‘De regio Engadin Scuol heeft een bijzondere band met Nederland en de doop van de Piz Amalia in 2004 heeft dit onderstreept. Het is, zeker voor Nederlanders, een bijzondere berg geworden. Op de top wappert een Nederlandse vlag en het gastenboek, waar klimmers in kunnen schrijven, is aan de Nederlandse kroonprinses gewijd.

 

 

Met de organisatie van het Piz Amalia Music Festival hebben we een exclusief thema gekoppeld aan deze exclusieve berg. We hopen dat het zal uitgroeien tot een toonaangevend, jaarlijks terugkerend evenement. Daarnaast hopen we natuurlijk, dat Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje het Piz Amalia Music Festival ooit met een persoonlijk bezoek zal vereren!’

Comments are closed.