Italië het meest populaire vakantieland

Italië is deze zomer voor het tweede jaar op rij de favoriete vakantiehuisbestemming van Nederlanders. Dit blijkt uit cijfers van het online vakantiehuizenportal Casamundo.nl. Meer dan een 25% van alle boekingen in de zomermaanden is naar Italië. De top vijf zomerbestemmingen wordt verder aangevuld door Frankrijk, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland.
casa-mundo-huis-gordes-frankrijk

Populair bij Nederlanders

Naast Italië, blijft Frankrijk blijft een zeer populair vakantieland onder Nederlanders. Dit blijkt uit de boekingscijfers van het online vakantiehuizenportal. Deze zomer reist bijna 20% van alle personen die in de maanden juli, juni en augustus hebben geboekt op Casamundo.nl af naar ‘La Douce France’. Hiermee behoudt Frankrijk haar tweede plaats in de top vijf. Kroatië is de laatste jaren sterk in opmars. Deze zomer is Kroatië Oostenrijk voorbij gestevend en staat het land nu op de derde plaats.

Nederlander wil vakantiehuis in Toscane

Op regionaal niveau zijn de Italiaanse regio’s Toscane en de Italiaanse Rivièra zeer in trek deze zomer. Toscane is dit jaar wederom de populairste zomervakantieregio, gevolgd door Istrië, Tirol en de Provence. Voor vakanties in eigen land scoren de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg het best. Qua type accommodatie constateert Casamundo.nl, een van de leidende portals op de online vakantiehuizen markt, dat vakantiewoningen favoriet zijn (bijna 60%).

 

ZIE OOK: Dé ultieme to-do-list voor Puglia

 

Vooral groepen vrienden of familie kiezen voor de ruimte en privacy van een groter vakantiehuis of –villa. Dit is in lijn met de trend om tijdens de vakantie quality-time met vrienden en familie door te brengen en samen met hen te reizen, in plaats van de vakantie afzonderlijk van elkaar door te brengen en na de reis af te spreken.

 

 

Casamundo.nl biedt meer dan 400.000 vakantie-accommodaties en heeft een divers aanbod in Europa, V.S en daarbuiten. Accommodaties lopen uiteen van appartementen tussen de locals tot luxe vakantiehuizen en villa’s met idyllische ligging en hotelkamers.

Comments are closed.