De vreemdste achtergelaten voorwerpen bij British Airways

Misschien herken je dit: na een vlucht van meer dan tien uur sta je te popelen om aan je reis te beginnen, maar net als je de luchthaven verlaat, merk je dat je zonnebril nog in het vliegtuig ligt. Je bent niet alleen: Elk jaar worden meer dan 30.000 voorwerpen teruggevonden aan boord van British Airways vluchten die vertrekken vanuit of aankomen op London Heathrow Terminal 5. Nu de zomervakantie goed gestart is, bereidt British Airways zich alvast voor op een nieuwe lading waardevolle en soms minder waardevolle achtergelaten voorwerpen.

british-airways-gevonden-voorwerp

Verloren voorwerpen

British Airways dook in de statistieken en publiceert de cijfers van verloren voorwerpen die gemiddeld tijdens een maand gevonden worden door het personeel na een vlucht. Na elke vlucht wordt het vliegtuig immers grondig schoongemaakt en worden alle verloren voorwerpen minutieus verzameld. Met een royaal bagagebeleid van 23kg toegelaten ruimbagage en 10kg toegelaten handbagage, blijken passagiers nog al eens iets te vergeten…

 

ZIE OOK: Ook met je Apple Watch bij British Airways

 

iPads, smartphones, horloges, knuffels, jassen en juwelen zijn enkele standaard verloren voorwerpen, maar sommige reizigers vergeten veel vreemdere of echt kostbare zaken, zoals een trouwring, 800 sigaretten of een autostoeltje voor baby’s. “Hoe ongewoon ze ook mogen zijn, onze medewerkers doen altijd hun best om het voorwerp terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar,” aldus Katinka Van Ekeren, commercial manager Benelux bij British Airways.

 

 

achtergebleven-voorwerpen-ba

Comments are closed.