Griekenland weer helemaal ‘in’, Nederlander boekt volop!

Na een periode van 4 weken waarin de vakantieboekingen naar Griekenland volledig onderuit gingen, lijken Nederlandse vakantiegangers nu toch deze Middellandse Zee-bestemming weer gevonden te hebben. Het langverwachte akkoord gaf Nederlanders weer vertrouwen; zij boekten vorige week +40% meer Griekse vakanties dan de week ervoor.
griekenland-noord-vastenland-banner

Geen Grexit

Het langverwachte akkoord waardoor een Grexit uitbleef, gaf ook de consument duidelijk weer vertrouwen. Verschillende ANVR-reisondernemingen lieten al na een paar dagen weten dat hun klanten weer volop Griekenland in hun top 3 van populaire vakantiebestemmingen plaatsen, maar nu bevestigt de branche brede ANVR/GfK Travelscan dit ook.

 

ZIE OOK: De top5 bestemmingen van Carolien in Noord Griekenland

 

Deze Travelscan, een statistiek waaraan zo’n ruim 1350 reisondernemers deelnemen, laat zien dat vorige week Nederlanders +40% meer op Griekenland boekten dan de week ervoor, waardoor Griekenland weer helemaal ‘in’ is bij de vakantieganger.
Vergeleken met vorig jaar boekten tot en met half juli bijna +4% meer Nederlanders een vakantie naar dit Middellandse Zeegebied. Vergeleken met vorig jaar boekten in de afgelopen week zelfs bijna 8% meer Nederlanders een vakantie op de Griekse eilanden of het vaste land. Daarmee lijkt Griekenland weer terug op de kaart.

 

 Tot eind mei had Griekenland zeker niet te klagen over Nederlandse reizigers die een pakketreis boekten bij een ANVR-reisonderneming. Met zo’n +12% meer boekingen dan verleden jaar in die periode leek dit vakantieland zijn populariteit deze zomer alleen maar te verstevigen. Ondanks het advies van de ANVR lekker vakantie te blijven vieren in Griekenland, maar voldoende contant geld mee te nemen en een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten (wat altijd een goede zaak is), stokte begin juni de boekingen en kwamen zij terecht in een vrije val.

Comments are closed.