Zomervakantie in de bergen: Buitenspelen in Stubai

Met de hele familie genieten van Oostenrijk kan niet alleen tijdens de wintersport, maar juist ook in de zomervakantie. BIG Family noemen ze dat in Stubai, het idyllische bergdal in Zuid-Tirol. Zelfs de meest computer-verknochte kinderen gaan hier zonder morren de natuur in. Om kids tussen de 4 en 15 jaar oud maximaal te laten genieten van de omgeving vol groene weiden, bossen en heldere rivieren, heeft Stubai een speciale Zomer Club opgericht. Jonge kinderen kunnen in dit prachtig weidse dal spannende avonturen beleven met Zenzi de babyberggeit. De oudere kinderen kunnen zich uitleven tijdens het rodelen en wildwaterraften.

stubaital

Zenzi & Toni

Het Stubaital is een prachtig vakantiegebied, waar restaurants, hotels en appartementen rekening houden met zowel ouders als jonge bezoekers. De BIG Familiy Stubai Zomer Club maakt het allemaal nog completer, met een uitgebreid programma voor kinderen vanaf 4 jaar. Inspiratie voor de grenzeloze kinderfantasie is geitje Zenzi, die op haar ontdekkingsreis door berghert Toni en de kinderen wordt begeleid. Dat gebeurt tijdens leerzame uitstapjes in de natuur, bij het knuffelen van geitjes op de kinderboerderij en met de spannende fakkeltocht ’s avonds. Kinderen kunnen worden gebracht of worden afgeleverd bij een verzamelpunt, waar ze onder begeleiding naar de Zomer Club gaan.
 

 

Van mountainbiken tot bergbeklimmen

Ook wie (een dagje) niet naar de Zomer Club gaat hoeft zich niet te vervelen: de zomerrodelbaan is weer geopend, er is ruime keuze uit binnen- en buitenzwembaden en het Stubaital staat vol speelplaatsen voor kinderen. Aan de wandel tussen de berggeitjes – Zenzi in het echt – of je een kasteelheer wanen in Schloss Ambras kan natuurlijk ook. Ga met het hele gezin een dagje naar Innsbruck, een prachtige historische stad aan de rivier. Oudere kids kunnen raften in de Tiroolse bergrivieren, mountainbiken, bergbeklimmen op het slackline parcours of boogschieten.

Voor het hele gezin

Gezinnen genieten deze zomer nog voordeliger met de BIG Familiy Stubai Zomer Card, een clubcard die gratis toegang geeft tot onder andere zwembaden, het vogelpark en de liften. De BIG Family Stubai Zomer Club is van maandag tot vrijdag geopend tussen 23 juni en 5 september en 29 september en 24 oktober.

Comments are closed.