Vanaf september met de nieuwe Sunsail catamaran!

Sunsail, de grootste Europese aanbieder van zeil- en watersportvakanties, introduceert de Sunsail 404. Op dit moment werken de Zuid-Afrikaanse bootbouwers van Robertson and Caine aan deze nieuwe catamaran. Vanaf september 2015 is de boot beschikbaar voor verhuur in de Britse Maagdeneilanden, en in een later stadium ook op de Middellandse Zee. De catamaran van ruim 40 voet is begin december vorig jaar al getest op de zee rond Kaapstad en de productie verloopt volgens plan.

De Sunsail catamaran

De Sunsail catamaran

De ervaren maritieme architecten Simonis en Voogd creëerden een moderne catamaran, die voor wat betreft snelheid, flexibiliteit en prestaties op zee niet onderdoet voor haar voorgangers. Nieuw aan deze boot zijn de ruimere rompen, waardoor er extra binnenruimte is, en een innovatief interieur.

De Sunsail 404 heeft vier hutten, waarvan twee hoofdhutten, en is daardoor ideaal voor groepen tot tien personen. De volledig ingerichte keuken bevindt zich in het voorste gedeelte en grenst aan het ruim opgezette achterdek. Extra grote glazen deuren bieden toegang tot de kuip op het achterdek met een panoramisch uitzicht vanuit de salon, waardoor je optimaal geniet van binnen en buiten. Deze opstelling met open verbinding maakt het voor gasten gemakkelijk met elkaar te communiceren. Dankzij het grote aantal zitplaatsen biedt deze indeling een ruim opgezette, sociale sfeer met overal ventilatie, vooral wanneer de voorste toegangsdeur ook geopend is. Deze deur leidt naar het voorste gedeelte met trampoline – perfect voor zonnebaden en relaxen.

 

ZIE OOK: Vijf redenen voor een bezoek aan charmant Giethoorn

 

Verder beschikt de Sunsail 404 over een verhoogde stuurstand met een complete reeks Raymarine-elektronica en extra stroom van twee motoren met 29 pk, waarmee je flexibel en snel over het water gaat.

John Robertson, algemeen directeur en medeoprichter van Robertson and Caine:

Deze catamaran neemt het concept van verbinding naar een heel nieuw niveau, met een compleet nieuw ontwerp van de zitplaatsindeling van de kuip naar de salon en het verplaatsen van de keuken naar het voorste gedeelte. De combinatie van een grote deur en een raam zorgt voor een verbinding tussen de twee gedeeltes. Dat de zitgedeeltes op hetzelfde niveau zijn, draagt ook bij aan de sociale interactie.

 

 

De Sunsail 404 is te huren vanaf 4758 euro voor één week, inclusief buitenboord- en vaarvergunningen.

De Britse Maagdeneilanden hebben alle benodigde elementen voor de ultieme zeilvakantie op één plek. Rustig, diep water voor eilandhoppen, consistente passaatwinden, navigeren op zicht en een overvloed aan beschutte plekken om voor anker te gaan maken dit een uitstekende locatie voor gezinnen.

Comments are closed.