Vijf redenen voor een bezoek aan charmant Giethoorn

Giethoorn ligt in de provincie Overijssel en is een van de mooiste dorpen van Nederland. Het oude dorpsgedeelte van Giethoorn is alleen via een looppad en het water bereikbaar. Daarom wordt Giethoorn ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Het charmante en vredige dorp vol nostalgie is zeker een bezoekje waard om de volgende redenen:

1. Klassieke huizen en boerderijen

Giethoorn’s 18e en 19e eeuw klassieke huizen en boerderijen zijn een van de belangrijkste redenen om een bezoek aan het plaatsje te brengen. De huizen in het oude gedeelte van Giethoorn zijn alleen bereikbaar via een van de hoge steile bruggetjes. De huizen zijn voorzien van de karakteristieke rieten daken en zijn bijzonder mooi gepreserveerd gebleven. Tegenwoordig wonen er veel kunstenaars in Giethoorn.

Boot in Giethoorn. ©Bunch of Backpackers.

Boot in Giethoorn. ©Bunch of Backpackers.

2. Prachtige natuur

Giethoorn is omringd door prachtige ondiepe meren die goed per boot te bereiken zijn. Hiernaast leent de omgeving zich uitstekend voor lange wandel-en fietstochten.

3. Giethoornse waterwegen

Een van de leukste dingen om in Giethoorn te doen is het huren van een boot en de beroemde waterwegen te verkennen. Dit kan bij diverse bedrijven, maar hou rekening met drukte in het hoogseizoen. Er zijn fluisterboten, roeiboten en motorboten. Tevens is het een aanrader om een boottocht bij avondlicht te doen.

Giethoorn bij avondlucht. ©Bunch of Backpackers.

Giethoorn bij avondlucht. ©Bunch of Backpackers.

4. Het ‘Olde Maat Uus’ en de ‘Oude Aarde’

Dit zijn twee musea in het centrum van Giethoorn. In het ‘Olde Maat Uus’ kan je authentieke Gieterse boerderij bewonderen. In de ‘Oude Aarde’ is er een prachtige collectie fossielen en mineralen te zien.

5. De charmante restaurants en cafe’s

Je kan heerlijk lunchen en dineren in Giethoorn. Geniet van een pizza, vergaap je aan de oude filmfoto’s en muziekinstrumenten in Cafe De Fanfare en vanzelfsprekend kan je ook in Giethoorn terecht voor een typisch Hollandse pannenkoek.

Giethoorn Fanfare Bar Restaurant.

Cafe de Fanfare. ©Bunch of Backpackers.

Bereikbaarheid

Overtuigd? Giethoorn is het makkelijkst te bereiken met de auto. Met het openbaar vervoer duurt het zo’n 3 uur vanuit Rotterdam en 2,5 uur vanuit Amsterdam. Vanuit Amsterdam vertrekken er ook diverse bustours die naast Giethoorn enkele andere plaatsen in de omgeving aan doen. Geniet van het bezoek aan prachtig Giethoorn!

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.