Born Digital wegens succes verlengd!

Ben jij opgegroeid met internet? Of heb jij je de digitale vaardigheden op latere leeftijd eigen gemaakt? Hoe dan ook: de digitale revolutie is je vast niet ontgaan! Deze revolutie heeft ook een nieuwe generatie beeldmakers voortgebracht: digi-kunstenaars die zich thuisvoelen in de technosfeer en die kritisch, krachtig, vluchtig en spontaan zijn. Het is een kunststroming op zich en daarom zet MOTI jonge Nederlandse digitale kunstenaars centraal in de tentoonstelling Born Digital.

Born Digital in Breda

Born Digital in Breda

Kunst buiten het kader van je beeldscherm

Van robotgestuurde videogames en chatbots tot webart, apps en blow ups: deze generatie kunstenaars bracht als eerste de digitale revolutie in beeld, ook buiten het kader van het beeldscherm. De tentoongestelde werken zijn spectaculair, glanzend in glitches en zo kleurrijk en veranderlijk als het web zelf. Ze tonen de ongrijpbare schoonheid van onze digitale mediamaatschappij. Deze ongrijpbaarheid ervaar je letterlijk met de Oculus Rift: de virtual reality-bril die je als eerste bij MOTI kunt opzetten om zo MOTI’s grootse digitale make-over te beleven. Virtual reality was nog nooit zo dichtbij. Ontdek deze nieuwe wereld waar ook jij onderdeel van bent!

 

ZIE OOK: Princess Traveller official supplier van NOC*NSF

 

Wegens succes is de tentoonstelling Born Digital verlengd tot en met 13 september 2015! Kom naar MOTI en bewonder werk van Rafaël Rozendaal, Rosa Menkman, Pinar & Viola, Hendrickje Schimmel, Moniker, Gilles de Brock, Geoffrey Lillemon, Simone C. Niquille, Jan Robert Leegte en Katja Novitskova.

 

 

MOTI, Museum of the Image in Breda is hét museum voor beeldcultuur. We leven vandaag de dag in een wereld waarin we worden overspoeld met allerlei beelden. MOTI stelt zich daarom continue de vraag: wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou? Via tentoonstellingen, symposia, publicaties en de vaste collectie richt MOTI zich op relevante ontwikkelingen binnen de beeldcultuur op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Hierdoor is het museum een creatieve ontmoetingsplek voor kunstenaars en beeldmakers van nu. MOTI hoopt in het museum jong en oud kennis te laten maken met het fenomeen beeldcultuur.

Comments are closed.