Internationaal rugby toernooi blijft in Las Vegas

Het ‘USA Sevens International’ Rugby toernooi blijft tot en met 2019 in Las Vegas. Dit heeft ‘United World Sports’ aangekodigd, eigenaar en organisator van het toernooi. Het toernooi is een visitekaartje voor de snelst groeiende sport in de Verenigde Staten en is daarmee één van ’s werelds grootste sport en entertainment festivals.

USA Sevens International rugby toernooi

USA Sevens International rugby toernooi

Sinds 2010, toen het eerste internationale rugby toernooi in Las Vegas werd gehouden, zijn de bezoekersaantallen meer dan verdubbeld. Afgelopen februari zijn alle records verbroken. Meer dan 75.000 rugby fans kwamen naar het Sam Boyd stadion om dit spektakel bij te wonen. ‘De afgelopen vijf jaar heeft Las Vegas ervoor gezorgd dat het Amerikaanse ‘Sevens’ Rugby is gegroeid’, aldus Jonathan First, directeur van United World Sports.

 

ZIE OOK: VS is de ultieme reisbestemming

 

Het ‘USA Sevens’ internationale rugby toernooi is het grootste rugby evenement voor profs in de Verenigde Staten. Het driedaagse toernooi brengt de beste 16 internationale rugby sevens teams naar Las Vegas waar ze 45 wedstrijden spelen, om punten te winnen voor het HSBC Sevens World Series klassement. Door de jaren heen heeft het toernooi vele toegewijde fans gekregen. ‘Dankzij de combinatie van live entertainment, een internationaal culinair en cultuur festival en verklede, enthousiaste fans is Las Vegas de meest aantrekkelijke stop in de serie’, volgens Zach Test, topspeler van het nationale rugby team van de Verenigde Staten.

 

 

Volgend jaar vindt het internationale rugby toernooi plaats van 4 tot en met 6 maart, maar voorafgaand is een hele week met allerlei rugby festiviteiten, die beginnen op maandag 29 februari 2016. Elk jaar komen fans van over heel de wereld naar de ‘Entertainment Capital of the World’ voor deze happening. Tijdens het aanstaande toernooi hebben toeschouwers de kans om toekomstige Olympische rugby spelers te zien, terwijl ze met de voorbereidingen bezig zijn voor de Olympische zomerspelen in Rio de Janeiro.

Comments are closed.