VS is de ultieme reisbestemming

Nederlandse reizigers zien de Verenigde Staten als het ideale land om in rond te reizen. De overige droombestemmingen liggen óók buiten Europa.
golden-gate-bridge

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1500 Nederlandse reizigers door Rondreis.nl.

Favoriete reisland

Er werd gevraagd naar het favoriete land om in te reizen. De VS scoort met 12,2 procent het best en wordt geroemd om haar ‘afwisselende landschappen’, ‘spectaculaire steden’ en ‘eindeloze reismogelijkheden’. De VS blijft daarmee Australië (10,6%) en Nieuw-Zeeland (8,5%) voor.
 
ZIE OOK: Beoordeling reisorganisatie van invloed op keuze rondreis
 

IJsland meest geliefd in Europa

Nederlanders ontdekken het liefst verre bestemmingen. Meer dan 90 procent van de reisliefhebbers geeft de voorkeur aan een land buiten Europa. Indonesië en Zuid-Afrika staan op plek vier en vijf, gevolgd door Canada, China en Argentinië. Ruim 25 procent van de reizigers kiest voor een Aziatisch land.

Pas op plek vijftien staat de eerste Europese bestemming: IJsland, even later gevolgd door Noorwegen. Als reden voor het prefereren van een verre reis worden ‘de mooie natuur’, ‘exotische cultuur’, ‘het aangename klimaat’ of ‘het lekkere eten’ vaak genoemd.

De top 10 landen voor een rondreis
1. Verenigde Staten (12,2%)
2. Australië (10,6%)
3. Nieuw-Zeeland (8,5%)
4. Indonesië (6,3%)
5. Zuid-Afrika (5,9%)
6. Thailand (4,7%)
7. Canada (4,6%)
8. China (2,4%)
9. Argentinië (2,3%)
10. Vietnam (2,2%)
rondreis-amerika-infographic

Comments are closed.