Frankrijk viert feest! Het is vandaag “quatorze juillet”

Elk jaar op 14 juli vieren de Fransen de bestorming van de Bastille, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Niet alleen de Fransen vieren op deze dag feest, ook veel Nederlanders zijn elk jaar weer van de partij. Frankrijk is namelijk één van de populairste bestemmingen onder ons ‘Hollanders’.
travelbird-14-juli-2015
Zo brachten in 2014 ruim 1 miljoen Nederlanders hun vakantie in Frankrijk door. Niet voor niets natuurlijk, want met de auto ben je er zo. In slechts 6 uur rijden zit je op een heerlijk terras in de Bourgogne of ben je in de Champagne, wat sinds kort ook op de werelderfgoedlijst UNESCO staat.

Kom in Franse stemming

TravelBird stelde als ode aan deze geweldige vakantiebestemming en ter ere van quatorze juillet, een playlist samen om helemaal in de ‘Franse’ stemming te komen. Van klassieke chansons tot aan bekende meezingers, met deze playlist vliegen die uurtjes naar Frankrijk gegarandeerd voorbij!

Que les vacances commencent! – Laat de vakantie beginnen!

  • Formidable – Stromae
  • J’me Tire – Maitre Gims
  • Nathalie – Gilbert Becaud
  • Tu Es Foutu – In-Grid
  • Voyage Voyage – Desireless
  • Quelqu’ Un M’a Dit – Carla Bruni
  • Je Veux – Zaz
  • Pour Un Flirt – Michel Delpech
  • For Me Formidable – Charles Aznavour
  • Moi Lolita – Alizee

Comments are closed.