Cruisen en kamperen combineren nieuwe trend?

Een cruise wordt vaak voorafgegaan of verlengd met een verblijf in de havenstad of aan het strand. Andersom kan natuurlijk ook: de (zomer)vakantie combineren met een luxe weekje op een cruiseschip. Bijvoorbeeld kamperen combineren met een weekje cruisen.

De Costa Concordia

De Costa Concordia

Een luxe cruisevakantie ondenkbaar voor de doorgewinterde kampeerder? Kamperen het toppunt van afzien voor de verwende cruisepassagier? Think again! Cruisen wordt door een steed breder publiek omarmd als relaxte wijze om in één vakantie veel verschillende bestemmingen te zien. Een logische stap is dan om in het hoogseizoen een weekje cruisen te combineren met kamperen. Of, voor wie dit echt een te grote stap is: in een hotel of huisje.

 

ZIE OOK: Nieuwe app Costa Cruises laat gasten onbeperkt bellen en sms’en

 

Kies bijvoorbeeld een cruise door het westelijke Middellandse Zee gebied. Rijd vanuit Nederland naar Barcelona en vaar met de prachtige Costa Fascinosa naar Savona, Palermo, Ibiza en Mallorca om weer te eindigen in Barcelona. Daarna ga je lekker kamperen aan de Costa Brava.

 

 

Of rij vanuit Nederland naar Venetië, om in een heerlijk luxe en relaxte week op de Costa Deliziosa de Griekse eilanden en Kroatië aan te doen of met de Costa Mediterranea een vierlandencruise te maken (Italië, Griekenland, Montenegro en Kroatië). Om daarna te kamperen aan de Adriatische kust van Italië of Istrië. Best of both worlds.

Ook voor deze zomer zijn er op bovengenoemde schepen op een aantal afvaarten nog enkele hutten vrij.

Comments are closed.