Istrië breidt luxe aanbod uit: 18 ‘gallery en ‘atelier’ suites in boutique hotel Adriatic

Het Adriatic Hotel is gevestigd in een iconisch gebouw: niet alleen gezichtsbepalend voor de prachtige Venetiaanse stad Rovinj; deze plek markeert het begin van georganiseerd toerisme naar deze geliefde kustplaats.

Hotel Adriatic in Rovinj

Hotel Adriatic in Rovinj

Het hotel van Maistra is gevestigd in de oude stad van Rovinj, dat al sinds 1963 in zijn geheel tot cultureel monument is verklaard. De grondige renovatie die onlangs is afgerond, moest de sfeer van het hotel bewaren waardoor de façade de originele uitstraling uit 1913 heeft. Binnen werd de oppervlakte vergroot en ging het aantal kamers van 27 naar slechts 18 kamers. En geen gewone kamers.

 

ZIE OOK: De Istrië-ervaring in kleine accommodaties gerund door locals

 

Gallery en Atelier Suites

De Atelier suites zijn geïnspireerd op de plek waar kunst tot stand komt en hebben uitzicht op de oude stad met de kleurrijke daken. De ‘Gallery’ suites zijn de penthouses op de hoogste verdieping en bieden een prachtig uitzicht over het eiland Sveta Katarina. Een plek om op het hoogste niveau van kunst te genieten. Want aan de wanden van elke suite, ook de Atelier suites, hangen meerdere originele kunstwerken. Deze zijn speciaal voor hotel Adriatic vervaardigd door gerenommeerde kunstenaars met werken die zijn tentoongesteld in prestigieuze musea en kunstverzamelingen in steden als Rome (MAXXI), New York (Drawing center en PS1), Wenen (Museum Moderner Kunst) en nog vele andere plaatsen.

Hotel Adriatic in Rovinj

Hotel Adriatic in Rovinj

 

 

Brasserie en café bar Adriatic

Het à la carte restaurant van Brasserie Adriatic is geïnspireerd op de Franse Rivièra en op smaak gebracht met lokale kruiden en ingrediënten. Café bar Adriatic is dé plek om na het slenteren door de vele steegjes op krachten te komen met koffie en gebak. Wie iets sterkers nodig heeft kan kiezen uit een opmerkelijk grote selectie whisky’s.

Maistra

Het Adriatic hotel is het nieuwste luxe aanbod in Istrië en is de grootste investering van Maistra dit jaar. De afgelopen jaren heeft Maistra het aanbod in de luxe categorie in Rovinj al sterk vergroot met de opening van design hotel Lone en Monte Mulini. Maistra is marktleider op het gebied van toeristische ondernemingen in Kroatië en heeft naast luxe hotels, ook resorts en campings in het portfolio.

Comments are closed.