De Istrië-ervaring in kleine accommodaties gerund door locals

Homestays en logeren bij locals. Nu een trend, in Istrië al jaren de gewoonste zaak van de wereld. Te zien aan het bijzondere aanbod kleinschalige hotels, villa’s en appartementen met het keurmerk DomusBonus, overwegend gerund door locals.

De regio Istrië in Kroatië

De regio Istrië in Kroatië

Als iets in het DNA van de Istriërs zit, dan is het wel gastvrijheid. Iedereen is altijd welkom en jaren geleden al verhuurden families een gedeelte van hun huis aan toeristen om bij te verdienen. Zelf verhuisden ze dan naar een etage hoger. Veel van die spontaan ontstane toeristenkamers en -appartementen zijn nu officiële accommodaties met het kwaliteitskeurmerk DomusBonus. Vaak te vinden op het groene, heuvelachtige platteland waar bewoners meesters zijn in het etaleren van het ‘slow’ Mediterrane leven. Overnacht hier en je leert de lokale leefstijl kennen en proeven van de wereldvermaarde Istrische keuken.

 

ZIE OOK: Open kelders bij wijnmakers in Istrië

 

DomusBonus kwaliteitskeurmerk

Het DomusBonus label garandeert de beste kwaliteit voor kleinschalige hotels, villa’s en appartementen door heel Istrië. Om het keurmerk te verkrijgen moeten accommodaties aan strenge eisen voldoen. Zo moet het er schoon zijn, beschikken over een aparte ingang en faciliteiten hebben zoals airco, tv en wifi. DomusBonus heeft in zeven jaar tijd gezorgd voor een hoog kwalitatief aanbod van bijzondere accommodaties, van basic tot luxe.

 

 

Stancija 1904, boerderij in het hart van Istrië

Stanjica 1904 is een prachtig voorbeeld van een DomusBonus accommodatie in de categorie agrotoerisme. Een fraai gerestaureerde, rustieke boerderij in het idyllische dorpje Smoljanci, enkele kilometers ten westen van Svetvinčenat. Het lommerrijke terrein beschikt over twee appartementen en een huis voor 8 personen.

Villa Kristina, bed & breakfast in historisch Rovinj

Villa Kristina is een kleine, charmante bed & breakfast met frisse, moderne kamers en
appartementen dichtbij het historische centrum van Rovinj en de haven. In een mum van tijd lig je in een baaitje met uitzicht op het kraakheldere water dat Rovinj omgeeft. Tip voor ’s avonds: nestel jezelf op de rotsen bij met een glas champagne bij cocktail- en champagnebar Valentino, een Moët hotspot.

Villa Nina Banistra, privéhuizen in Umag / Novigrad

Villa Nina Banistra, bestaande uit de twee vijfsterren villa’s Nina en Anna, in het gemoedelijke dorp Karigador behoort tot de luxere DomusBonus accommodaties. De huizen liggen in een landelijke omgeving met strand en de zee op loopafstand. Culinair uit je dak gaan kan in toprestaurants in de plaatsen Umag en Novigrad. Zo eet je de beste Mediterraanse sushi bij Damir & Ornella in het oude gedeelte van Novigrad en schotelt seafoond mekka, restaurant Marina je de meest verfijnde visspecialiteiten voor.

Comments are closed.