Duits Verkeersbureau lanceert website voor families

Het Duits Verkeersbureau lanceert dit jaar zijn eerste gezinscampagne. Middels een microsite, nieuwsbrieven en samenwerkingen met verschillende media worden de mogelijkheden voor een vakantie met kinderen belicht. Van stedentrip tot vakantie in het bos of de bergen: ook met kinderen is Duitsland een vakantieland vol afwisseling.

Op vakantie in Duitsland

Op vakantie in Duitsland

“We lanceren nu voor het eerst een specifieke gezinscampagne om te laten zien hoe goed je in Duitsland op vakantie kunt met het hele gezin. Het aanbod is namelijk haast oneindig”, licht Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, toe. “Grote bijkomende voordelen zijn natuurlijk de bereikbaarheid en betaalbaarheid van Duitsland.” Klare wijst op het speciale keurmerk dat veel Duitse deelstaten, regio’s en accommodaties hebben voor gezinsvriendelijke aanbieders: “Zo weet je in één oogopslag waar je meer dan welkom bent met kinderen.”

 

ZIE OOK: Duitsland: de perfecte vakantie voor élk gezin

 

Bestemmingen in heel Duitsland

Binnen de gezinscampagne werkt het Duits Verkeersbureau, de Nederlandse tak van de Deutsche Zentrale für Tourismus, samen met partners in heel Duitsland. In het noorden van het land zijn dit Autostadt in Wolfsburg en de stad Hamburg. In het westen doen Bremen & Bremerhaven mee en de Sprookjesroute & GrimmHeimat NordHessen. Partners in het zuiden zijn Baden-Württemberg (avonturenpark Tripsdrill en vakantie bij de boer), het Zwarte Woud en Beieren. Ook de vijf Duitse parken van Center Parcs, verspreid over heel Duitsland, de familiehotels en Duitse jeugdherbergen doen mee aan de campagne.

De speciale microsite is ingedeeld binnen de thema’s natuur, musea, pretparken, dierentuinen, fietsen, wandelen, indoor, fun & avontuur en gezinsvriendelijke accommodaties. Op een overzichtelijke kaart zijn alle gezinspartners in het hele land te vinden, van sprookjesmusea tot bloedstollend spannende achtbanen en van zeeaquaria tot slapen op de boerderij. Ook staan op de website speciaal geselecteerde aanbiedingen en pakketten van de partners.

 

 

Andere speerpunten van 2015

Ook met de andere campagnes van 2015 wijst het Duits Verkeersbureau op de vele toeristische mogelijkheden van Duitsland. Naast de gezinscampagne zijn dit onder meer een campagne om de 150 Duitse vakantieroutes onder de aandacht te brengen en een campagne waarin de mogelijkheden voor wandelen en fietsen in Duitsland worden belicht. Grootste campagne van 2015 is ‘Tradities & Gebruiken’, over het grote en vaak eeuwenoude immateriële culturele erfgoed dat in het hele land te vinden is, van het Rijnlandse carnaval tot de bierbrouwcultuur.

Comments are closed.