Koning Willem-Alexander zorgt voor vliegende start Drentse Fiets4Daagse

Z.M. de Koning heeft dinsdagmorgen in een ontspannen sfeer het eerste deel van de route vanuit startplaats Assen gefietst. Al voor half negen reed de hofauto voor bij De Bonte Wever in Assen. Daar stond het ontvangstcomité klaar.

Foto Gerrit Boer

Foto Gerrit Boer

Na een begroeting door kamerheer Mas Boom, Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar en burgemeester Marco Out was het de taak van Fiets4Daagse-voorzitter Jan Mastwijk de Koning te begeleiden naar het binnenterrein. Hier melden alle deelnemers zich. Alie Klaucke, hoofd secretariaat startplaats Assen, had de eer de Koning in te schrijven. Dit memorabele moment is door vele professionele en amateur-fotografen vastgelegd. Ook het gesprekje met Liesbeth Ypey, die voor de 50ste keer mee doet, trok grote belangstelling van de pers.

 

ZIE OOK: Cadeau voor deelnemers 50ste Drentse Fiets4Daagse

 

Vervolgens ging het gezelschap naar de gereedstaande fietsen, die allemaal uitgerust waren met oranje fietsbel. En toen kon de rit van 7,5 km beginnen. Via een EHBO-post bij de ingang van de schietbaan in Witten ging het naar het TT-circuit. Daar zag Willem-Alexander zijn kans schoon om te demarreren. Met alleen de sportieve Marco Out in zijn wiel legde hij een halve ronde af, om ruim voor de aangekondigde tijd bij de Vip-toren te arriveren.

 

 

Met wijds uitzicht over het circuit en de komende en gaande fietsers sprak de Koning daar met een aantal genodigden. En toen was het alweer tien uur. Tijd om afscheid te nemen. Jan Mastwijk bedankte de Koning en gaf hem als aandenken aan de 50ste RegioBank Drentse Fiets4Daagse een goodiebag mee. De drie prinsesjes kunnen deze zomer goede sier maken met het T-shirt van de F4D.

Comments are closed.