Exposities in InterContinental Amstel Amsterdam

Op maandag 6 juli aanstaande vindt de opening plaats van de expositie van Jim Collier in A bar van het Amstel Hotel. In deze expositie staan zijn werken centraal die gemaakt zijn rondom het hotel en in Amsterdam. In het Amstel Hotel vinden regelmatig exposities plaats zowel in de A bar, Lobby als ook in Restaurant La Rive.
elephant-race-over-amsterdam

Juli t/m september in A bar – Jim Collier

Vanaf juli is er de expositie te zien van Jim Collier. Jim Collier is geboren in Bellingham, gelegen in Washington. Hij begon met full time schilderen vanaf 1987 toenhij zijn lerarenrol verliet om zijn vrouw in New York te vergezellen en zijn vaardigheden aan de National Academy of Design te verbeteren. Jim Collier verhuisde naar Amsterdam in 1990 nadat hij American Field Service exchange student was. Zijn landschappen, portretten en figuratieve werken tonen de Verenigde Staten, Nederland, Italië, Engeland, Noorwegen en Thailand. Hij is een van de geselecteerde Amerikanen wiens werk te zien was in de Biennale 1986 in Venetië.

 

ZIE OOK: Ontdek waar Bob Dylan en DJ Tiësto hun inspiratie vandaan halen

 

Juni t/m 13 augustus Hotel lobby en Restaurant La Rive –

Bas Meeuws is geboren in Heerlen en groeide op in Spaubeek, in de buurt van Geleen. Op fotografisch gebied is hij veelzijdig en hij richt zich met name op documentaire-, portret-, natuur- en kinderfotografie. Zijn eerste werken van bloemstillevens werden in 2010 vastgelegd waarna zijn werk al binnen afzienbare tijd erkend werd.

 

 

De fotografische stillevens van Bas Meeuws zijn een afspiegeling van de historische werken door meesters uit de zeventiende eeuw. Het verlevendigen van tijdloze schoonheid in het heden is zijn doel en dit komt ook tot uitdrukking in de plezierige werken waar bijzondere vormen en kleurrijke objecten een indrukwekkende sfeer creëren. De digitale invloed van fotografie maakt de beelden intens en intigrerend.
rainbow-on-the-amstel

A Bar

A bar is de eigentijdse bar in InterContinental Amstel Amsterdam. Daarin komt alles samen van wat zo bijzonder is van de stad en de omgeving, in combinatie met wat er op dit moment is te vinden aan wereldwijde trends van mooie, eigentijdse cocktailbars in ‘Grande Dame’ hotels waarvan het Amstel hotel er een van is.

Comments are closed.