Ontdek waar Bob Dylan en DJ Tiësto hun inspiratie vandaan halen

Het speelse karakter, de ruimte voor improvisatie en talrijke invloeden op de hedendaagse muziek, maken barokmuziek geliefd bij het publiek en muzikanten van allerlei pluimage. Veel popmuziek, jazzmuziek en rockmuziek is gebaseerd op fragmenten uit de barokmuziek. Denk bijvoorbeeld aan ‘Summer jam’ van DJ Tiësto, ‘Forever Young’ van Bob Dylan en ‘Have a little faith in me’ van John Hiatt. Daarnaast is er ook nog steeds een florerende Passie-traditie, die in Nederland onveranderd veel publiek rondom Pasen naar menige kerk en concertzaal trekt.

ASQ Photo: Marco Borggreve

ASQ Photo: Marco Borggreve

Baro(c)kfestival Sittard

Reden te over voor De Domijnen en Sittard Barok Ensemble AD MOSAM om een nieuw festival te ontwikkelen: het Baro(c)kfestival Sittard. Een festival waarbij barok in al zijn facetten en kleuren in de ‘spotlight’ staat. Naast ‘klassieke’ barokmuziek zijn er ook onverwachte combinaties met popmuziek, wandelingen, workshops en film gemaakt.

 

ZIE OOK: Vernieuwde stadswandeling-brochure over Sittard

 

Dit alles in het centrum van Sittard, dat met haar kerken, kloosters, kapellen en fraaie panden op en rondom de Markt, het perfecte decor vormt voor dit festival.

 

 

Tijdens de 1e editie van het Baro(c)kfestival staat de muziek centraal. Hoogtepunten van deze editie zijn het eigentijdse concert van het internationaal geroemde Amstel Quartet en het feestelijke concert van AD MOSAM. Het Amstel Quartet brengt op zaterdag 20 juni om 19.00 uur in de Michielskerk o.a. werken van Purcell, Bach en eigentijdse componisten als Simons en Germanus ten gehore op saxofoon. AD MOSAM sluit op zondag 21 juni om 15.30 op grootse wijze het Baro(c)kfestival af met het Gloria van Vivaldi en Magnificat van Bach. Tickets voor deze concerten zijn verkrijgbaar via www.uitbalie.nl

Bijzondere concerten

Naast deze bijzondere concerten zijn er ook in samenwerking met poppodium Volt, Filmhuis Het Domein, deCompanen en Festival Geheime Tuinen, andere barokavonturen te beleven. Wat dacht u van een spannende jamsessie in Volt tussen barokmusici, de leden van het Amstel Quartet en popmuzikanten uit de regio? Of wat dacht u van een Toeters en bellen stadswandeling langs rijk versierde gevels en weldadige decoraties in het centrum van Sittard met deCompanen?

Het Baro(c)kfestival in Sittard stelt de barok centraal en biedt tegelijkertijd een programma waarin diverse kunstvormen aan bod komen en een brug wordt geslagen naar de huidige tijd.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.uitbalie.nl

Of in het (online) programmaboekje calameo.com/read/004329795a3b16e2b1e8b

Comments are closed.