Duizenden gele zonnebrillen kleuren de Oudegracht geel

Afgelopen weken verschenen op steeds meer plekken gele zonnebrillen in Utrecht. Zelfs Neelie Kroes droeg er één tijdens haar bezoek aan het Utrecht Sciencepark. Er werd flink over de gele bril getwitterd: zie #gelebril en #kroesing. Voor velen is nog onduidelijk waar de brillen precies vandaan komen.

De gele zonnebrillen van de Tour de France in Utrecht

De gele zonnebrillen van de Tour de France in Utrecht

Het uitdelen van de brillen ging vooraf aan een guerrillamarketing-actie van Toerisme Utrecht, de toeristische marketingorganisatie van de stad. In de nacht 4 op 5 juli hangt Toerisme Utrecht de Oudegracht vol met gele zonnebrillen, vlakbij de Stadhuisbrug.

 

ZIE OOK: Tour du Tour Utrecht

 

Op een kaartje aan de zonnebrillen is te lezen dat de winkels en musea ook open zijn tijdens de Tour de France. Daarnaast worden bezoekers opgeroepen nog eens terug te komen naar Utrecht voor onder andere de leuke festivals. Mensen die een foto van zichzelf met gele zonnebril delen via sociale media met de hashtag #TDFUtrecht kunnen festivalkaartjes winnen.

 

 

Tussen 4.00 ’s nachts en 7.00 ’s ochtends worden de brillen opgehangen door het team van Toerisme Utrecht.

Comments are closed.