Haal het meeste uit een cruise met deze tips

De ene dag dwaal je door Palma de Mallorca, de volgende dag zet je voet aan wal in Palermo. Een Costa cruise brengt je naar veel mooie bestemmingen en je geniet van een all-inclusive verwenvakantie terwijl je vaart. Enkele tips om het meeste uit een cruise-ervaring te halen.

Ontdek de fjorden in Noorwegen

Ontdek de fjorden in Noorwegen

Kies een cruise die bij je past

De keuze is groot. Kijk daarom goed wat voor schip of type cruisereis bij je past. Bedenk hoe lang je wilt cruisen en welke bestemmingen je graag wilt bezoeken. De Noorse fjorden? Het Middellandse Zee gebied? Richting Dubai? En: ga je voor een groot schip of wil je liever wat kleiner en welke faciliteiten zijn dan onmisbaar? Let verder op wat wel en niet is inbegrepen en of het inclusief of exclusief vliegreis is.

 

ZIE OOK: Hamburg Cruise Days: cruise event van superlatieven

 

Kijk kritisch naar welke hut je kiest

Boek een hut die bij je past, afhankelijk van het budget. Een binnenhut is altijd goedkoper, maar biedt geen zeezicht. Een buitenhut heeft een patrijspoort, een raam en soms zelfs een balkon. Dus: horizon! Daarnaast heb je nog de luxe suites. Afhankelijk van het type hut, krijg je een andere cruisebeleving.

Uitzicht vanaf je eigen balkon naar Savona

Uitzicht vanaf je eigen balkon naar Savona

Maak gebruik van de web check-in

Je gaat voor een zorgeloze cruisevakantie en wilt dus niet aan het begin van de cruise veel tijd kwijt zijn met inchecken. Maak daarom gebruik van de web check-in. Thuis online inchecken is eenvoudig, veilig en bespaart tijd. Bij het aan boord gaan, laat je het boarding form zien.

 

 

Profiteer van wellness- en beautytreatments

Costa Cruises biedt op schepen wellness- en schoonheidsbehandelingen van een zeer hoog niveau. Op 8 van de 15 schepen vind je het Samsara Spa wellnessconcept met stoombaden, saunacabines, thalassobaden, luxe gezichtsbehandelingen en massages. Op het nieuwste schip de Costa Diadema is een luxe Spa van 8000 m2 verrezen. Ook een kappersbezoek, een nageltreatment en zelfs een tandenbleeksessie behoren tot de mogelijkheden.

Zie een Broadway show aan boord

Een cruiseschip is een totaalbeleving. Zo is bij de prijs vrijwel altijd een actueel entertainmentprogramma inbegrepen. Met shows en artiesten van wereldformaat die ook op Broadway staan. Gaat dat zien tijdens een cruise.

Boek op tijd een diner in specialiteitenrestaurant

De schepen van Costa Cruises beschikken over speciale clubrestaurants waar je tegen een kleine toeslag een gastronomische ervaring op sterrenniveau beleeft. De capaciteit van deze clubrestaurants is beperkt. Voor deze en ook de andere specialiteitenrestaurants geldt: check deze aan het begin van de cruise en reserveer tijdig.

Wifi aan boord; MyCosta Mobile app

Een goede wifi-verbinding is lastig aan boord van een schip en dus duur. Tip: Costa Cruises heeft een gratis My CostaMobile app speciaal voor gasten aan boord. Daarmee bel en sms je gratis met je medereizigers aan boord. Geschikt voor iPhone, iPad, smartphones en Android tablets. Maak daarnaast gebruik van Wifi als het schip ligt aangemeerd of zoek een Wifi-spot aan wal.

Go with the flow

Een cruiseschip is een wereld op zich en iedere rederij heeft z’n eigen rituelen. Zo wordt op de schepen van Costa Cruises tijdens het galadiner ‘O sole mio’ gezongen terwijl de gasten met servetjes zwaaien. Like it or not, het hoort bij de cruise-ervaring. Go with the flow!

Comments are closed.