Hamburg Cruise Days: cruise event van superlatieven

Van 11 t/m 13 september gaan ‘de trossen los’ voor de vijfde editie van de Hamburg Cruise Days: een spectaculair maritiem event van internationale allure. Met meer dan 600.000 bezoekers, acht indrukwekkende en luxueuze cruiseschepen en twaalf thema-eilanden waarop de fascinerende wereld van cruises aan land kan worden beleefd, zijn de Hamburg Cruise Days 2015 zeker een plek in de agenda waard. Welcome on board!

De Hamburg Cruise Days

De Hamburg Cruise Days

Maritieme beleving aan land

Tijdens de Hamburg Cruise Days biedt de haven van Hamburg haar bezoekers zowel op het water als aan de havenkant een onvergetelijke maritieme beleving. Het haventerrein wordt over een lengte van vier kilometer omgetoverd tot het dek van een luxueus cruiseschip, waar diverse cruiserederijen zich presenteren. Maritieme markten nodigen uit tot winkelen en flaneren en een paar meter verderop is leuke kleinkunst te bewonderen. Niet alleen cruise-fans, maar ook wijn-, muziek- en golfliefhebbers, kinderen, cultuursnuivers en fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen. Zin in een bijzonder weekendje weg of een unieke zakenreis? Beleef de cruisedagen vanaf het water en stap aan boord van een zeilboot of historische stoomboot. Of boek een package deal, inclusief accommodatie. Alle mogelijkheden bekijk je hier.

 

ZIE OOK: Kunst & Cultuur in Hamburg

 

When the sun goes down

Ook op het water is spektakel gegarandeerd. Een eerste hoogtepunt wordt gevormd door de Hamburg Cruise Night op vrijdagavond, als diverse partyschepen de Elbe op varen. Een spetterend vuurwerk markeert dan de feestelijke start van het event. Zaterdagavond volgt de Groβe Hamburg Cruise Days-Parade. Meerdere ‘oceaanreuzen’ varen deze avond de haven uit, begeleid door een parelsnoer aan sloepen, zeil- en passagiersschepen en wederom een adembenemende vuurwerkshow.

De Hamburg Cruise Days

De Hamburg Cruise Days

 

 

Blue Port Hamburg

Het betoverende decor van de maritieme happening wordt dit jaar opnieuw gevormd door de lichtshow ‘Blue Port Hamburg’: internationaal gerenommeerd lichtkunstenaar Michael Batz hult de haven en haar bezienswaardigheden na zonsondergang tien dagen lang (voor en tijdens het event) in een magisch blauw licht. Unieke plaatjes gegarandeerd!

De haven van Hamburg

Wie aan havens denkt, denkt waarschijnlijk aan scheepswerven, industrie en lawaai. In ‘cruise hotspot’ Hamburg is de haven veel meer dan dat. Het is een handelsplaats en van groot economisch belang voor de stad. Je vindt er een havenboulevard met bezienswaardigheden en het biedt steeds weer een podium voor spectaculaire maritieme evenementen. Onbetwist hoogtepunt zijn de tweejaarlijkse Hamburg Cruise Days.

Comments are closed.