BUDGET daagt Instagrammers uit om Reisgidsen te maken op Social Media

28 Instagrammers uit zeven landen deden mee aan de #GreatWeekend challenge van Budget Car Rental, waarmee ze inspirerende reizen realtime in kaart brachten op Instagram.

Foto: @sfennema

Foto: @sfennema

Uit onderzoek van Budget Car Rental blijkt dat slechts 2% van de Nederlandse bevolking elke maand minstens een geweldig weekend heeft. In een poging om het aantal gedenkwaardige weekenden te verhogen, heeft het bedrijf 28 getalenteerde instagrammers uit Europa uitgedaagd om inspiratievolle reisgidsen op Instagram te maken met minder dan €145 budget.

 

ZIE OOK: In love with South Africa!

 

Instagrammers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland en Italië deden in april mee aan de #GreatWeekend challenge. Ieder land had een eigen team en ieder team maakte een reisgids op Instagram. Binnen 48 uur deelden de teams meer dan 200 foto’s met de hashtag #GreatWeekend, die zij gemiddeld op meer dan 9 locaties maakten. Deze foto’s zijn inmiddels al bekeken, geliked en gedeeld door bijna 1,5 miljoen mensen uit heel Europa.

Annika Gummesson van Budget reageerde:

We hebben samengewerkt met een aantal zeer avontuurlijke Instagrammers. Zij vinden het geweldig om hun ervaringen en favoriete plekken in Europa vast te leggen op beeld en te delen via social media. Door het delen van deze spontane low budget avonturen, willen we mensen inspireren om vaker een spontaan en gedenkwaardig weekend te hebben.

Foto: @sfennema

Foto: @sfennema

 

 

Het Nederlandse team bestond uit: Marion aan’t Goor (@mariafranciska), Freek Geurts (@regalphis), Joost Bastmeijer (@joostbastmeijer) en Sander Fennema (@sfennema). Zij kozen ervoor om de outdoor activiteiten langs rivier de Ijssel te verkennen. Het team maakte 25 prachtige foto’s van onder andere de geplaveide straatjes van Elburg, de mooie omgeving van het Nationale park de Hoge Veluwe en opvallende stenen gebouwen in Harderwijk.

Budget onderzocht wat de belangrijkste redenen zijn waarom mensen het lastig vinden om spontane, avontuurlijke weekenden te hebben, en ontdekte dat mensen vaak vast zitten in een routine, niet goed kunnen plannen en er niet genoeg tijd en geld voor hebben. Op de vraag “wanneer was de laatste keer dat je een compleet nieuwe ervaring had tijdens het weekend? ”, antwoordde slechtst 14% dat dit de afgelopen maand was.

“We hopen dat deze reisgidsen een groeiende bron van inspiratie zijn. We wilden bovendien laten zien wat er allemaal mogelijk is zonder veel voorbereiding en geld”, aldus Annika Gummesson.

Budget zal de reisgidsen op Instagram later dit jaar uitbreiden om meer bestemmingen onder aan de aandacht te brengen. Volg #GreatWeekend op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe reisgidsen.

Comments are closed.