Zimbabwe wint prestigieuze prijs

Het verkeersbureau van Zimbabwe – Zimbabwe Tourism Authority, is uitgeroepen tot winnaar van de Routes Middle East & Africa Marketing Awards 2015, in de categorie bestemmingen. De prestigieuze ‘Routes Awards’ belonen luchthavens en bestemmingen, die uitblinken in de ontwikkeling en marketing van hun netwerk/ bestemming. Het jaar 2014 kenmerkte een groei, qua bezoekersaantallen voor Zimbabwe, van maar liefst 2.6%: 1.880.028 aankomsten. Waarvan er 137.465 uit Europa kwamen (groei van 7% ten opzichte van 2013). “Zimbabwe is back”, ook volgens diverse internationale media. De New York Times Travel hebben Zimbabwe uitgeroepen tot 1 van de top 52 reisbestemmingen ter wereld in 2015 en CNN heeft Zimbabwe bestempeld als 1 van de top 10 beste safari bestemmingen.

Het uitzicht in Zimbabwe

Victoria Falls in Zimbabwe

Opening trendy Linkwasha Camp

Het meest luxueuze kamp in de omgeving van Nationaal Park Hwange heeft onlangs zijn deuren geopend: Linkwasha Camp. De accommodatie bevindt zich in het zuidoosten van het nationale park, in nabijheid van de beroemde Ngamo vlaktes. Gasten hebben hier een uitzonderlijk zicht op wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Het kamp heeft 7 luxe twin tenten en 1 familie tent, maar ook een zwembad en bibliotheek. Het kamp biedt plaats aan 18 gasten. En ook een speciale dek, voor een bijzondere overnachting onder de sterrenhemel. In het nationale park kan men onder begeleiding wandelsafari’s en gamedrives boeken. In dit gebied, wat bijna net zo groot is als Ierland, wonen o.a. olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden, hyena’s, giraffen en Burchells zebra’s, sabeldieren, waterbokken, reebokken en meer dan 400 vogelsoorten.

Zimbabwe by Night

Zimbabwe by Night

ZIE OOK: Zimbabwe is terug én hoe!

 

Victoria Falls Airport breidt uit

Er wordt 150 mio. USD geïnvesteerd in de uitbreiding van Victoria Falls Airport in Zimbabwe. De renovatie zal vanaf oktober 2015 voor een extra stimulans zorgen om internationale bezoekers aan te trekken voor vakanties en zal Victoria Falls ook als MICE bestemming aantrekkelijker maken. Op de nieuwe landingsbaan kunnen binnenkort de Boeing 747-400, B777 en A340 verwelkomd worden. De huidige baan zal worden verlengd tot een parallelle taxi-baan en er komt een nieuwe passagiersterminal, welke 1.5 miljoen reizigers per jaar kan ontvangen. Naast een nieuwe controletoren en brandweerkazerne, komen er ook meer duty-free shops, shuttlebus services, wisselkantoren, lounges, huurauto- en taxidiensten.

 

 

Comments are closed.