Zomeractie: bezoek Groninger Museum en Drents Museum voor 15 euro

Liefhebbers van kunst kunnen deze zomer profiteren van een unieke samenwerking tussen het Drents Museum en het Groninger Museum. Een combiticket voor beide musea kost namelijk tijdelijk maar € 15,-. Liefhebbers van Aziatische kunst kunnen helemaal hun hart ophalen met de tentoonstelling De Kim Utopie – Schilderkunst uit Noord-Korea in Assen en de tentoonstelling Song Dong. Life is Art, Art is Life in Groningen.

Drents Museum

Drents Museum

Drents Museum

Het Drents Museum presenteert grote (inter)nationale tentoonstellingen en vaste presentaties op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. Tot en met 30 augustus 2015 geven de tentoonstelling De Kim Utopie – Schilderkunst uit Noord-Korea en de aanvullende fototentoonstelling North Korean Perspectives een unieke inkijk in het gesloten Noord-Korea. Kinderen (tot 18 jaar) hebben in het Drents Museum gratis toegang. Zij kunnen zich onder meer uitleven in het Kindermuseum Boordevol Energie, waar ze alles leren over energie van het verleden, heden en de toekomst. In Het Grootste Poppenhuis van Nederland kan jong en oud via een verrassende multimediatour kennismaken met het Drenthe van de 18de eeuw. Het Drents Museum is tijdens de zomeractie ook op de maandag geopend (behalve maandag 29 juni).

 

ZIE OOK: Cadeau voor deelnemers 50ste Drentse Fiets4Daagse

 

Groninger Museum

Een wereldkaart opgebouwd uit duizenden snoepjes, een met veldbloemen begroeide heuvel van afval en een grasmat gemaakt van groene slagroom. Het zijn voorbeelden van het werk van Song Dong (Beijing, 1966). In het Groninger Museum in Groningen is tot en met 1 november 2015 zijn eerste grote solotentoonstelling Song Dong. Life is Art, Art is Life te zien, bestaande uit video’s, installaties en fotografie. Song is een van de belangrijkste internationaal opererende Chinese kunstenaars van dit moment. Zijn bekendste werk is Waste Not, een omvangrijke installatie die de bijeen gespaarde huisraad van zijn moeder behelst, is te zien in het Coop Himmelb(l)aupaviljoen.

Groninger Museum

Groninger Museum

 

 

Looptijd zomeractie

De actie loopt tot en met 30 augustus 2015. Het bezoek aan beide musea hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. De combitickets zijn alleen online te bestellen.

Comments are closed.