Beleef de smaak van Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein

Op 28 juni a.s. wordt tijdens het Streekgala de gloednieuwe Smaak op de Kaart culinaire reisgids voor Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein gepresenteerd. Deze gids in handig meeneemformaat is onmisbaar voor wandelaars en fietsers die houden van streekproducten en lekker eten. De gids geeft een mooie kijk op dit gebied waar twee culturen samenkomen en staat vol smakelijke tips, bijzondere arrangementen, leuke routes en inspirerende interviews met ‘Smaakmakers’ uit de regio.

De culinaire reisgids van Zuidoost-Nederland en de Niederrhein

De culinaire reisgids van Zuidoost-Nederland en de Niederrhein

De Smaak op de Kaart-reisgids vormt het ideale uitgangspunt voor een culinaire ontdekkingstocht in de regio’s Arnhem, Nijmegen, De Veluwe, Noord-Limburg, Midden-Limburg, Kreis Kleve, Kreis Wesel en Kreis Viersen. In de acht regio’s is het grenzeloos genieten: van bezoekjes aan landwinkels, telers, wijngaarden en culinaire evenementen tot lekker eten en drinken in boerderijcafés en trendy restaurants. Actievelingen kunnen zelf aan de slag met streekproducten of zich op diverse manieren sportief uitleven.

 

ZIE OOK: Oostenrijk sponsor van Vierdaagse Nijmegen

 

Inspiratie

De Smaak op de Kaart-reisgids is per regio ingedeeld in de categorieën Eten & Drinken, Lekker Actief, Te bezoeken en Zelf aan de slag. Bij elke regio is een gedetailleerde kaart gevoegd, waarop de leukste activiteiten gemakkelijk zijn terug te vinden. Acht ‘Smaakmakers’ vertellen met trots over de pareltjes in ‘hun’ regio en onthullen waar de allerlekkerste streekproducten te proeven zijn, zoals honing, wijn, bier, boerenlandbrood, kaas, aardbeien en asperges. Daarnaast zijn in de gids bijzondere arrangementen, interessante bedrijven, leuke routes en smakelijke evenementen opgenomen. Wat dacht je van een wijnproeverij op het landgoed van Domein Hof in Dieren of een biertje drinken in de Stadsbrouwerij De Hemel in Nijmegen. Een aanrader is een bezoek aan het Smaakfestijn, hét centrum voor slow food, dat elk jaar eind september in Arnhem plaatsvindt. Ervaar op de Wagyu Farm in Venray hoe de koeien volgens Japanse traditie worden gevoederd en gemasseerd om heerlijk mals vlees te produceren. Geniet in het ProefLokaal Limburg van de vele heerlijke streekproducten, zoals bier uit Neer, wijn uit Thorn, asperges uit Panningen en paprika’s uit Egchel. Beleef op ‘Bauernkäserei Straetmanshof’ in het Duitse Kerken hoe kaas wordt gemaakt. Of leer bij ‘Appelbongert Un-Kraut’ in Schmermbeck-Dämmerwald hoe je van natuurlijke producten zelf cosmetica als handcrème, lippenstift en badbruisballen maakt. Maar op je gemak wandelen of fietsen en daarbij lekker smullen op de ‘Apfelstadt-Schlemmer-Tour’ in Tönisvorst is ook zeker een aanrader!

Deze en andere tips zijn te vinden in de culinaire reisgids en op de website www.smaakopdekaart.nl

 

 

Presentatie tijdens Streekgala regio Nijmegen

De eerste Smaak op de Kaart-reisgids wordt zondag 28 juni aanstaande uitgereikt tijdens het Streekgala van de Stichting Landwaard. Op deze dag zetten zestien boeren en tuinders hun staldeuren open voor publiek. Het thema van het Streekgala 2015 is ‘Liefde op de boerderij’. Wil je kalfjes knuffelen, kersen spugen, een yoghurtbar bezoeken of een rondrit maken met de pluktrein? Kom dan tussen 11.00 en 17.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin. Op www.streekgala.nl vind je een overzicht van alle bedrijven waar je op bezoek kunt. Smaak op de Kaart reikt op deze dag 1.000 culinaire reisgidsen uit aan de eerste bezoekers. De gidsen zijn op iedere ‘route’ van het Streekgala te verkrijgen. Vanaf juli verkrijgbaar bij onder meer VVV’s, landwinkels, wijngaarden en de deelnemende ondernemers aan het project Smaak op de Kaart.

Comments are closed.