Oostenrijk sponsor van Vierdaagse Nijmegen

Het Oostenrijks Toeristenburo sponsort dit jaar de 99e Vierdaagse. Onder het motto ‘Oostenrijk, uitpakken en meer beleven’ zetten zij wandelland Oostenrijk onder de vele wandelaars en bezoekers in Nijmegen in de kijker.

Wandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Oostenrijk en wandelen, het is een perfecte combinatie. Wie al eens in de zomer een vakantie in Oostenrijk heeft doorgebracht, weet hoeveel prachtige routes er klaarliggen. Dat Nederlanders graag wandelen, bewijst de Nijmeegse Vierdaagse elk jaar weer. Dat het Oostenrijks Toeristenburo en de Nijmeegse Vierdaagse in 2015 de handen ineen slaan, is dan ook een logische gevolg! Oostenrijk is dit jaar voor het eerst officieel toeristisch partner van de 99ste Nijmeegse Vierdaagse.

Tijdens de 99ste Vierdaagse legt het Oostenrijks Toeristenburo vooral de nadruk op de regio’s Karinthië en de Kitzbüheler Alpen. In Karinthië wordt van 6 t/m 11 september 2015 voor de tweede keer de Alpen4Daagse georganiseerd, wederom in samenwerking met Stichting DE 4DAAGSE en de Koninklijke Wandelbond Nederland. In de Kitzbüheler Alpen kan men de KAT-Walk, de Kitzbüheler Alpen Trail, lopen. Een langeafstandswandeling van in totaal 104 km die van Hopfgarten naar Fieberbrunn loopt.

De betrokkenheid van Oostenrijk bij de 99ste Vierdaagse komt tot uiting in diverse (social) media die de Vierdaagse ten dienste staan. Wandelland Oostenrijk wordt nadrukkelijk gepromoot op de derde dag, de Dag van Groesbeek, als Oostenrijk de volledige aankleding van een watertappunt aan de Zevenheuvelenweg voor zijn rekening neemt.

 

 

Oostenrijk populair wandelland

Oostenrijk is een wandelland bij uitstek. Alle types wandelaars komen er volledig aan hun trekken. Een stevige tocht naar de toppen van de Alpen of juist een rustige (en vlakke) wandeling langs meren of door de dalen, een meerdaagse huttentocht, meerdaagse trektochten langs hutten of hotels; de mogelijkheden zijn gevarieerd en zeer uitgebreid. Wie al eens in de zomer een vakantie in Oostenrijk heeft doorgebracht, weet hoeveel prachtige routes er klaar liggen om je van de mooiste panorama´s te voorzien. Wandelen in de Oostenrijkse bergwereld is de meeste geliefde vakantievorm voor 40% van de Nederlandse vakantiegangers in Oostenrijk in de zomer.

 

ZIE OOK: Nederland kiest massal voor Oostenrijk

 

Oostenrijk beste vakantieland

Nederlanders hebben Oostenrijk als beste vakantieland van 2014 uitgeroepen. Op basis van 2,8 miljoen beoordelingen op de onafhankelijke reiswebsite Zoover blijkt dat Nederlanders Oostenrijk met rapportcijfer 8,18 op de eerste plaats zetten van de 10 populairste vakantielanden. Gemiddeld geven de Nederlanders hun vakantie in Oostenrijk een 8,15 als rapportcijfer. Het meest tevreden waren vakantiegangers die een Bed & Breakfast in Oostenrijk boekten. Zij gaven gemiddeld een 9,17 voor hun verblijf.

Comments are closed.